watermeloen
Food

Watermeloen werkt ontstekingsremmend?

Zoals ik vorige week al zei: Je kunt watermeloen echt op ieder moment van de dag eten! Vorige week heb ik twee smoothies gemaakt en deze week is het tijd voor een frisse salade. Met natuurlijk, hoe kan het ook anders, watermeloen! Heb je mijn vorige recept gemist? Klik hier.

In mijn vorige blog heb ik al het een en ander verteld over de watermeloen, deze week nog een paar kleine weetjes.

  • Watermeloen is eigenlijk een groente. Het is familie van de komkommer!
  • Als je voor het sporten watermeloen eet, heb je de volgende dag minder last van spierpijn. Dit komt door de L- citrulline, een aminozuur dat de afvoer van melkzuur uit je spieren bevordert. In meloensap zit een hoge concentratie L- citrulline.
  • Door de aanwezigheid van kalium, magnesium en de aminozuur citrulline helpt watermeloen een hoge bloeddruk verlagen.
  • De watermeloen is rijk aan antioxidanten en werkt ontstekingsremmend.
  • En last but nog least; er zitten super veel voedingsstoffen in de watermeloen en toch maar heel weinig calorieën!

Watermeloen salade met tomaat en feta. Dit recept is geïnspireerd uit het boek van Jet. 

Benodigdheden: 

Voor de vinaigrette

– 1 tl mosterd
– 1 el balsamicoazijn
– 3 el olijfolie extra vergine
– zout & peper

Voor de salade

– 1/2 rijpe watermeloen
– 4 rijpe tomaten
– 200 g feta
– handje vol basilicum

Tomaten ontvellen
Snijd een kruis aan de onderkant van de tomaten
Leg de tomaten in een vergiet
Schenk kokend water over de tomaten
Spoel de tomaten af met koud water
Trek het velletje los van de tomaten 

Bereidingswijze: 

  1. Maak de vinaigrette van mosterd, balsamicoazijn, olijfolie, zout en peper.
  2. Haal de pitten uit de watermeloen en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  3. De tomaten eerst ontvellen en snijd ze in blokjes.
  4. Doe de stukken meloen en tomaat in een grote kom en sprenkel de vinaigrette eroverheen. Hussel voorzichtig.
  5. Brokkel de feta over de salade en hussel nogmaals. Verdeel tenslotte de gescheurde basilicumblaadje eroverheen.

Watermeloen feta salade. Dit recept is geïnspireerd van Paulineskeuken. 

Benodigdheden: 

– watermeloen
– 80 g feta
– 1/2 rode ui
– paar takjes munt
– 75 g rucola of babyspinazie
– balsamicoazijn

Bereidingswijze: 

1. Snijd het vruchtvlees van de watermeloen in stukjes.
2. Doe de rucola of babyspinazie in een schaal en verdeel de watermeloen hierover.
3. Snijd de rode ui in halve ringen en verdeel deze over de salade.
4. Brokkel de feta over de salade.
5. Hak de munt grof en verdeel dit over de watermeloen feta salade. Maak het af met een scheutjes balsamicoazijn. 

Smakelijk! Kennen jullie dit recept al?

Geschreven door Tamar, voedingsdeskundige in opleiding. 

(Visited 259 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

Geen reacties

Schrijf een reactie