Wat doen wij met kinderbijslag?
Mama &zo

Wat doen wij met onze kinderbijslag?

Kinderbijslag is een bijdrage.

Het is oktober en dat betekent dat we allemaal kinderbijslag hebben ontvangen. Met de kinderbijslag betaalt de overheid mee aan de kosten die horen bij de opvoeding van je kind. De hoogte van de kinderbijslag is afhankelijk van de leeftijd van je kind. James krijgt tot zijn vijfde levensjaar 200,59 euro per kwartaal.

Als je een kind hebt met een handicap is het zelfs mogelijk om dubbele kinderbijslag aan te vragen omdat je meer kosten kwijt bent aan de verzorging van je kind.

De kinderbijslag is een bijdrage. Het is als je het mij vraagt, onmogelijk om van dat geld je kind te onderhouden. Dat is ook niet de bedoeling van de kinderbijslag. Dit ontvang je puur als bijdrage om het ons als ouder wat gemakkelijker te maken.

De kinderbijslag komt op de grote hoop.

Wij sparen iedere maand een bepaald bedrag voor op James zijn spaarrekening. Als we kinderbijslag krijgen beland dit meestal op de grote hoop waar de rest van de rekeningen worden afgehouden. De maanden oktober en mei besteed ik echter wel helemaal aan de verzorging voor James.

Het werkt voor ons veel fijner om James zijn verzorging, kleding en schoenen en dergelijke aan te vullen als dat nodig is. Dat is niet altijd per kwartaal nodig. Ik merk dit in de maanden oktober en mei wel nodig is. In oktober schaf ik zijn nieuwe winterkleding aan en in de maand mei, zijn nieuwe zomerkleding.

Het wordt steeds gemakkelijker.

De kinderbijslag gaat hier dan volledig aan uit zodat James er weer even tegenaan kan. Het is allemaal al duur genoeg. Hoewel ik nu steeds vaker naar kinderkleding markten ga om te kijken of er nog wat leuke kledingstukken liggen voor minder geld dan in de winkels.

Ik vind het steeds gemakkelijker worden om de kinderbijslag uit te geven. Niet dat ik hier ooit moeite mee heb gehad maar de verdeling loopt wel soepeler. Ik merk dat James nu niet meer om de drie maanden een nieuwe maat nodig heeft of uit zijn kleding groeit. Dit verloopt iets langzamer waardoor de kinderbijslag beter tot zijn recht komt.

Het verschilt per gezin wat er gebeurd met de kinderbijslag. De een besteed het puur en alleen aan de kinderen terwijl de andere hier anders mee omgaat. Ik ben benieuwd hoe wat jullie doen met kinderbijslag? Laat het weten in de comments!

(Visited 794 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

Geen reacties

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.