Als je blog je eigen bedrijf wordt
Persoonlijk

Wanneer je blog je bedrijf wordt!

Mijn eerste blog schreef ik vanuit mijn ziekenhuisbed!

Ik weet het nog als de dag van gisteren. De eerste woorden op LonnekeSchrijft. In 2010. De moeilijkste periode uit mijn leven en ik ging schrijven. Ik moest schrijven. Schrijven was toen der tijd een soort overleven van mezelf. Ik moest mezelf uiten. Praten was te moeilijk. Schrijven ging mij een stuk beter af!

In mijn jeugd was ik al gefascineerd door het bouwen van websites. Dit deed ik met bestaande templates die ik dan helemaal ‘Lonneke’ ging maken. Dat vond ik leuk en dat was iets waar ik echt graag mee bezig was. Urenlang zat ik achter mijn computer te pielen aan mijn website die ik na een tijd weer verwijderde om een nóg mooiere te maken.

Mijn blog starten letterlijk vanuit mijn ziekenhuisbed om mijn vrienden en familie op een gemakkelijkere manier te kunnen up-date over hoe het met mij ging én tegelijkertijd was het voor mij een uitlaatklep. Het was een dagboek. Alsof ik tegen een boom praatte want ik kreeg nooit respons op te artikelen die ik schreef.

Dit gebeurde pas toen ik alles wat ‘proffesioneler’ ging aanpakken. Ik kwam erachter ik het bouwen van websites beter aan iemand anders kon overlaten en dat schrijven mijn passie was. Mijn blog kreeg steeds meer de look die ik wilde uitstralen en ik kreeg steeds vaker respons op de artikelen die ik schreef.

Gratis producten in ruil voor een artikel.

Iedereen die zelf blogt zal dit herkennen. Je krijgt gratis producten in ruil voor een artikel inclusief een link die je deelt op je blog. Het is natuurlijk supergaaf dat op deze manier je blog gewaardeerd wordt en gezien wordt door bedrijven. Ik belde direct mijn moeder op bij mijn eerste barterdeal. En trots dat ze was!

Ik heb dit een lange tijd op deze manier gedaan totdat ik er bij een event achterkwam dat dit niet bepaald een handige manier was om te bloggen. Ik bedoel, die spulletjes zijn hartstikke leuk maar daarmee kun je jouw rekeningen niet betalen. Je hoeft niet persé gruwelijk veel kosten te maken als Blogger maar als je alles bij elkaar optelt is het stiekem best wel wat!

Je hebt een domeinnaam wat geld kost en de rekening jaarlijks op de deurmat valt, eventuele winacties die jezelf wil organiseren maar denk ook aan het uiterlijk van je blog. Je kunt in het begin gemakkelijk een standaard template gebruiken en zelf een eigen look laten bouwen is niet eens persè nodig. Ik vond het leuk en probeerde op deze manier mezelf te onderscheiden van andere Bloggers want die komen er nog dagelijks bij.

In het begin deed ik de meeste foto’s schieten met mijn telefoon en nu kan dit prima met de toestellen van tegenwoordig maar om goed kwaliteit foto’s te kunnen maken kom je een stuk verder met een fototoestel. Ik heb sinds kort een spiegelreflexcamera aangeschaft. Een rib uit mijn lijf maar ik heb er dagelijks plezier van én het is een grote toevoeging voor mijn blog.

Van bloggen naar een eigen bedrijf.

Dit is iets wat als Blogger zeker telt. Je kunt jezelf niet voorstellen hoeveel tijd er zit in het bijhouden van een blog. Ik zit nu al twee jaar lang dagelijks op de computer om mijn artikelen te schrijven, foto’s schieten en ideeën te bedenken om mezelf als Blogger te onderscheiden van de rest van de Bloggers. Ik wil iets unieks hebben, iets anders dan anders en dat kost ongelofelijk veel tijd.

In de afgelopen tijd liep ik steeds vaker een samenwerking mis door het ontbreken van een BTW- nummer en een KVK- nummer. Dit hebben bedrijven nodig om belastinggeld terug te krijgen. Dit is tot nu toe het enige voordeel van het inschrijven bij de KVK en het hebben van een eigenbedrijf.

Het brengt namelijk ook een hele hoop administratie met zich mee wat je vanaf het begin direct goed moet regelen om problemen met de belastingdienst te voorkomen. Dit wil je niet, geloof me dus laat je goed informeren voordat je besluit om jezelf in te schrijven bij de KVK.

Wat gaat er veranderen op mijn blog?

Helemaal niets. Althans, voor jullie. De meeste veranderingen brengen achter de schermen plaats. Op mijn blog schrijf ik alleen maar artikelen over onderwerpen waar ik graag over wil schrijven. Ik ben secuur in het samenwerken met bedrijven. Dit moet passen bij LonnekeSchrijft en de toekomst daarvan.

Het is geweldig om van je hobby je beroep te kunnen maken en zeker als je bedenkt dat ik al jaren in de ziektewet zit is dit voor mij een grote uitkomst. Dit is overigens niet geheel stopgezet. Het wordt aangepast naar wat ik verdien. Dit is om te voorkomen dat ik straks ineens een terugval krijg en het niet meer kan opbrengen om te werken aan mijn bedrijf, LonnekeSchrijft.

Schrijven is mijn passie en dat zal het altijd blijven. Ik ben van mening dat je als fulltime blogger sowieso een passie moet hebben voor schrijven anders kun je het maken van dagelijkse content niet volhouden. Dit lukt mij nu al een ruime tijd waardoor ik de stap naar een onderneming aandurf.

Heb jij jezelf ingeschreven bij de KVK als Blogger? Veranderde dit wat voor jouw blog? Laat het weten in de comments dan kunnen we ervaringen wisselen!

(Visited 212 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

Geen reacties

Schrijf een reactie