mama tag
Mama &zo

The mommy wars tag

The mommy wars tag!

Ik ben getagd door Babyemilysite om deze Mommy wars tag in te vullen! Een aantal vragen waar iedere moeder anders overdenkt en zijn of haar mening over heeft. Ik dus ook! Deze tag is bedacht door Esther en Betty van de blog Mamazoektuit.

Geef jij je kind borst- of flesvoeding?

In het begin gaf ik James donormelk en inmiddels krijgt hij biologische voeding van Hipp. Ik vind het enorm jammer dat ik geen borstvoeding kon geven maar ik ben blij met mijn keuze voor donormelk.

Slaapt je kind bij jou in bed, of heeft hij/zij een eigen bed?

James heeft nooit tussen ons in geslapen, in het begin stond zijn wiegje wel naast ons bed maar na een maandje sliep hij al in zijn eigen kamer. Iedere avond zeggen we gedag tegen zijn knuffels en hij vindt het heerlijk om in zijn eigen bed te slapen.

Gebruik jij wasbare luiers of koop je ze kant-en-klaar bij de drogist of supermarkt?

Misschien minder goed voor het milieu maar wel beter voor mijn humeur. Alle respect voor mensen die hier wel voor kiezen maar ik moet er eerlijk gezegd niet aan denken. Mijn moeder verteld hier wel eens over, in hun tijd hadden ze nog geen kant en klare luiers, wat een gedoe om dit steeds uit te wassen! Ik wil het wel graag eens proberen, wellicht kom ik hier wel helemaal op terug als James nooit meer luier uitslag heeft!

Uitsluitend houten speelgoed of V-tech?

Ik zou heel graag uitsluiten houten speelgoed willen hebben maar de prijzen hiervan zijn ontzettend duur dus we hebben nu merendeel plastic speelgoed.

Trek jij tweemaal daags een potje open of kook jij uitsluitend vers?

Ik heb vanaf zijn eerste hapje alles vers gekookt. Dat vind ik zelf erg belangrijk. Meestal maak ik in het begin van de week alle hapjes en bewaar deze dan in de vriezer. James heeft nog nooit een potje gehad.

Dragen of wagen?

Dragen? Ik ben gek! Het wordt al een grote jongen, haha. Nee, we hebben hem eigenlijk nooit in een draagzak gehad helemaal in het begin misschien een uurtje per dag omdat hij toen altijd ging huilen als wij gingen eten maar nu nooit meer. Hij gaat lekker in de buggy mee naar buiten en dat vindt hij heerlijk!

Ga je al vroeg in de weer met zindelijkheidstraining of loopt jouw kind op z’n vierde nog rond in de luiers?

Ik laat het een beetje afhangen van James. Het heeft geen zin om hem te dwingen om op een potje te plassen en is het niet zo dat jongetjes daar over het algemeen wat later mee zijn? Ik heb geen idee maar zodra ik aan James merk hij een potje interessant begint te vinden dan is dat voor mij het uitgelezen moment om hieraan te beginnen!

Shop jij je drie slagen in de rondte bij Primarkt, of koop jij alleen eerlijke merken voor je kind?

Ik vind de Primarkt een super leuke winkel en daar koop ik echt wel eens wat maar over het algemeen koop ik James zijn kleren bij de Zara, Hema, H&M, zeeman, Jola en bij een speciale gelegenheid kan ik wel eens een wat duurder truitje of broekje voor hem kopen.

Is er in jouw huishouden ruimte voor onderhandeling met je kind, of ben je een ware drillsergeant?

Als ik heel eerlijk ben denk ik niet dat je met een baby van 7 maanden kan en moet onderhandelen. Ik zie wanneer James moe is, leg hem in bedje en leg hem uit dat als hij wakker wordt we weer lekker gaan spelen samen. Alles is nu wel zo’n beetje duidelijk voor James voor zover dit kan en er is eigenlijk geen onderhandeling of drillsergeant gedrag nodig!

Laat jij je kind wel eens huilen, of troost je hem al bij de eerste snik?

De eerste weken kon ik het niet aan om James te laten huilen. Naarmate ik James beter leerde kennen weet ik precies wat echt huilen is en wat ‘aanstellen’ is. James is een kind die ik in bed leg, zijn fiepje geef, gaat spelen en dat is ook het moment dat ik wegloop. Hij gaat dan huilen en laat ik hem ¾ minuten zijn gang gaan. Als ik terug kom, geef ik zijn fiepje en dan gaat hij lekker slapen. Het lijkt erop alsof hij zelf even ‘wil’ huilen voordat hij lekker kan gaan slapen.

Wil je deze tag overnemen? Leuk! ik ben erg benieuwd.

(Visited 187 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

3 Reacties

 • Reageer Mathiske's mama blog 24 januari 2016 om 12:07

  Ach super leuk!!

 • Reageer Monique 24 januari 2016 om 18:11

  Leuk om te lezen zeg en gave vragen!!

 • Reageer Ingrid 15 maart 2016 om 11:06

  Dit is zooooo herkenbaar…! Wij hebben vanmiddag sessie 4 ga eens vragen hoeveel hij er nodig denkt te hebben. Iris slaapt overdag niet. Verder snachts/savonds gelukkig wel. Laatste avonden wel iets minder dan anders maar mogen nog niet klagen (22-4.30 voor een baby van 9wkn)

 • Schrijf een reactie

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.