een sprongetje
Mama &zo

Tanden of die verrekte sprongetjes?

Zodra James een goed ritme heeft komt er wel weer iets waardoor dat verstoord raakt. Zijn het zijn tandjes niet dan is het weer zo’n verrekt sprongetje! Je kan er geen peil op trekken bij die kleintjes en het enigste wat je kunt doen is uitproberen wat er wel of juist niet werkt. 

James is inmiddels bijna 8 maanden oud en had altijd een goed ritme. Ik zeg had omdat dit nu verstoord is vanwege een verkoudheid, zijn tandjes of is het weer zo’n verrekte sprongetje? Ik heb geen flauw idee! Volgens de welbekende ‘Oeiikgroei’ app krijgt James pas over een paar dagen weer een sprongetje maar waarom loopt het nu dan zo moeizaam?

Het is natuurlijk logisch dat James niet meer de hele dag wil slapen, hij wil graag spelen en de wereld verkennen maar tot voordat hij ziek werd had hij een perfect ritme. Hij speelde tot wanneer hij begon te jammeren of tot ik zag dat hij moe werd en hij ging eigenlijk direct slapen.

Ik vind het heel lastig om er achter te komen wat er precies speelt. Hij is natuurlijk nu snotverkouden en er zit een hoop slijm bij zijn longetjes waardoor hij af en toe benauwd is. We zijn al een tijdje bezig met zijn puffer, uien, neusdruppels ik hoor nu wel duidelijk verbetering met een week geleden. Gelukkig heeft hij de afgelopen dagen ook geen koorts meer gehad maar toch gaat het moeizaam om hem in bed te leggen!

Als ik op internet kijk naar ‘hoeveel slaapt een baby 8 maanden oud’ dan staat er op de meeste websites dat hij nog maar behoefte heeft om drie uur te slapen overdag maar ik zie duidelijk aan James dat hij nog wat vaker in bed gelegd moet worden!

Hoe dan ook hebben we altijd een standaard bed ritueel. Hij gaat meestal eerst in bad, daarna zijn pyama aan, dan beneden een lekker flesje drinken, knuffelen, zingen en kletsen op schoot en dan is het tijd voor zijn puffer, neuspray, tandenpoetsen, nog even knuffelen, slaapzak aan, zijn knuffels een fijne nachtrust wensen en dan hopla lekker het bedje in!

Overdag ging het eigenlijk ook altijd prima, James is wel een kind die nog even ‘wil/moet’ huilen als hij in bed ligt maar als ik na 5 minuten zijn fiepje weer aan hem geef is het prima en gaat hij slapen.

Nu is dat dus een beetje veranderd, een klein beetje maar.. Zodra we hem in bed liggen gaat hij krijsen en met zijn voetjes trappelen en nu heb ik er niets op tegen dat hij even ligt te huilen want ik ben van mening dat baby’s niet veel anders kunnen maar krijsen is toch een ander verhaal.

Ik heb even gedacht aan ‘verlatingsangst’ maar daar ben ik op terug gekomen. Hij is namelijk niet altijd te troosten als wij hem optillen en knuffelen. Er is dus duidelijk nog iets aan de hand maar wat? Zijn het James zijn tandjes? die verrekte sprongetjes? Of is het daadwerkelijk buikpijn?

Het is soms lastig om te ‘onderzoeken’ wat er met de kleine aan de hand is en dan wil ik opeens dat hij nog sneller groeit zodat hij kan praten en zo duidelijk kan maken wat er aan de hand is. Voor alsnog neem ik geen risico en geven we hem even wat extra aandacht, natuurlijk wel met mate maar even wat extra knuffelen omdat hij een beetje zielig is kan best!

Vinden jullie het soms ook zo moeilijk om erachter te komen wat er precies is met je kleintjes? En nemen jullie de welbekende ‘sprongetjes’ serieus? Tips zijn welkom!

(Visited 216 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

3 Reacties

  • Reageer Monique 6 februari 2016 om 07:39

    Tja blijft altijd moeilijk bij een baby! Laten we idd hopen dat het een sprongetje is

  • Reageer Mathiske's mama blog 6 februari 2016 om 09:00

    Hier ook een wakkere baby, overdag slaapt mevrouw een uurtje Max anderhalf. Soms slaapt ze door en soms ook niet, die ellende blijft denk ik.. ik weet niet waar het door komt maar vervelend is het

  • Reageer Saskia 6 februari 2016 om 15:54

    Ja ik vind dat ook heel moeilijk, mijn dochter is soms ook zon onrustig en we weten dan gewoon niet wat er is.

  • Schrijf een reactie