Food

Summer rolls met garnalen!

Het is weer tijd voor een foodblog van Tamar, voedingsdeskundige in opleiding. Iedere dinsdag schrijft zij een heerlijk en vooral gezond recept in de rubriek ‘food &zo’. Je kunt het vorige recept hier lezen en deze week is het tijd voor een zomers ‘Summer rolls met garnalen’. Houd jij van koken, bakken of lekker gezond eten, lees dan zeker even verder! Oh en een tipje van de sluier, lust jij nou geen garnalen? Geen probleem. Tamar heeft een alternatief! 

Hoewel de zomer nog ver te zoeken is, hoewel het aankomende week heerlijk weer gaat worden, is dit een van mijn favorieten recepten, zo lekker! Je kunt dit recept maken voor zowel lunch als avondeten (dan zou ik er nog wel een lekkere quinoasalade bijmaken, zie recept vorige week).
Ook kun je dit maken als lekker hapje voor je visite. Het is wel even een werkje, gezien je veel moet snijden en rollen van de rijstvellen en je hiervoor ook even een handigheidje voor moet ontwikkelen.

Met de ingrediënten kun je ook eindelijk variëren, zo kun je het helemaal naar je eigen smaak aanpassen. Lust je geen garnalen? vervang dit door bijvoorbeeld kip.

Benodigdheden:

– 200 gram garnalen.Summer rolls met garnalen
– 1 teentje knoflook.
– 1 avocado.
– Paar blaadjes van een krop sla.
– 50 gram peen julienne.
– 50 gram noedels.
– 16 rijstvellen. (te koop bij Toko of AH)
– Olie.
– Citroensap.
– Chilisaus.

Bereidingswijze:

1. Verhit de olie in een pan en fruit de fijngehakte knoflook.

2. Bak de garnalen ongeveer 3 minuten mee.

3. Laat de garnalen hierna afkoelen.

4. Kook de noedels vervolgens gebruiksaanwijzing.

5.  Schil en snijd de avocado in stukjes.

6. Besprenkel deze met citroensap.

7. Week een rijstvel 30 seconden in een kom met warmwater, leg het vervolg op je snijplank en verdeel je sla, avocado, garnalen en peen julienne over het midden.

8. Sla een zijde van de ricepaper over de vulling, vervolgens sla je de zijkanten van het vel naar binnen. Rol het pakketjes stevig op. Herhaal dit met de rest van de rijstvellen.

9. Serveer het met chilisaus.

Ik werd geïnspireerd door leukerecepten. Dit recept is op internet veel te vinden dus maak vooral je eigen favoriete combi! Heb jij dit heerlijke gerecht ooit gegeten? Wat vond jij ervan?! Ik ben benieuwd. Eet smakelijk & tot volgende week.

Geschreven door Tamar, voedingsdeskundige in opleiding. 

 

(Visited 123 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

Geen reacties

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.