ziekenhuisangst
De ziekte van crohn &zo

Simponi spuit in hogere dosis?

Ik wilde eigenlijk volgende week pas een blog schrijven maar aangezien d’r veel mensen benieuwd zijn hoe het nu gaat, schrijf mijn blog wat eerder dan gepland.. ja, zo ben ik dan ook wel weer!

De eerste maand met het nieuwe medicijn Simponi heb ik nu achter de rug! Ik heb inmiddels uitslag over heel m’n lichaam & heb alweer twee dagen op bed gelegen van de buikpijn.

Bij de┬álaatste ziekenhuisafspraak werd al voorzichtig verteld dat de Simponi nog niet hard genoeg zijn best deed om mijn Crohn helemaal onder controle te krijgen en dus is het voor mij ook geen verassing dat het nu weer ‘mis’ gaat.

Ik zing, vecht, huil en bid voor een wonder omdat ik sowieso nog een aantal maanden moet wachten op het nieuwe medicijn wat op de markt komt en nou moet ik ook niet helemaal pessimistisch gaan doen want het heeft toch drie weken geholpen! ­čÖé Altijd fijn natuurlijk.

Nee, de buikpijn is nog ‘makkelijk’ te dragen en het kan misschien ook liggen aan de prednison die ik momenteel (snel) aan het afbouwen ben omdat d├ít medicijn de rest van mijn organen vergalt. Tja, ’t is een beetje kiezen uit twee kwade maar de crohn ben ik wel ‘gewend’ en ’t zou dan toch wel relaxed zijn als de rest van m’n organen nog intact blijven, toch?
Het is dus nog even afwachten op de uitslagen van het bloedonderzoek wat de volgende stappen gaan zijn. Kan ik de Simponi spuit in een hogere dosis krijgen, moet ik toch weer de prednison gaan opbouwen of moeten we zoals gewoonlijk weer afwachten?
Ik hoop eigenlijk heel stiekem dat m’n lichaam het nu zelf eens gaat ‘oplossen’ en mij over een maand een onvergetelijke, zonder buikpijnachtige top vakantie gunt!

Met mijn gewrichten gaat het bovenverwachting goed, dit hadden we allemaal niet verwacht i.v.m de hoge dosis prednison maar dat valt mij 100% mee. Het kan goed zijn dat de Simponi spuit het heel goed doet op de ontstekingen in mijn gewrichten en m’n buik zoiets als overslaat maar om deze spuiten alleen te gebruiken voor m’n reuma dat zie ik niet echt zitten. Het is en blijft ‘troep’ wat je iedere week je lichaam inspuit en dan loop ik liever wat moeilijker dan al die bijwerkingen die ik erbij krijg.

Over het algemeen zit ik lekker in mijn vel en heb ik genoeg energie om er positief tegen aan te kijken. We hebben ontzettend veel zin om over een maand voor twee weken lekker in Spanje te zitten en dit zal ons allebei enorm goed doen!

Ik hoop jullie over twee weken meer te kunnen vertellen.
Wordt vervolgt.

Wacht niet tot de bui over is, maar dans in de regen!!
Let’s do this.┬á

(Visited 298 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

Geen reacties

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.