recept pompoensoep
Food

Recept Pompoensoep!

Voeding is super belangrijk en niet alleen als je ziek bent! Iedereen heeft baad bij een goede maaltijd en daarom leek het mij tof om iedere week een recept online te zetten. Ben jij iemand die houdt van lekker eten maar is je inspiratie op? Houd dan zeker mijn blog in de gaten want er komen veel meer recepten aan! Recept Pompoensoep. 

Om nog een beetje in de wintersfeer te blijven heb ik het volgende recept bedacht: ‘Pompoensoep met mango-shut-ney! Het klinkt moeilijker dan het is, geen zorgen! Het super makkelijk om te maken.

Mocht je nou lekker bezig zijn en het helemaal lekker/gezond willen maken, kun je de ‘Curry madras’ uit blik vervangen door de verse curry-pasta van Rens Kroes (powerfood). Volgens mijn moeder, die dit recept als eerste op die manier heeft gemaakt, is het heel goed te doen!

Wist je trouwens dat pompoen vol zit met vezels en vitamine A en C? Vitamine A is goed voor de huid, ogen en de weerstand en Vitamine C is nodig voor de vorming van het bindweefsel, de opname van ijzer en het is ook goed voor de weerstand!

De verse currypasta kun je ook nog een weekje in de koelkast bewaren om te gebruiken voor andere recepten. Ideaal dus.

Oke, genoeg gezegd. Laten we beginnen!

Hieronder het recept voor de pompoensoep (4 personen)

Ingrediënten:

– 1 pompoen
– 1 ui
– 2cm verse gember
– 1 ei arachideolie
– 1,5 el curry madras (specerijmengsel, blikje 90g, Euroma Orginal) OF de verse variant van Rens Kroes (zie recept)
– 2 groentebouillontabletten
– 4 el zure room
– 4 el mangochutney 

Benodigdheden: Staafmixer. 

Stap 1. 
Was de pompoen en snijd in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant, snijd met een mes de ongeschilde parten in stukjes van 2cm. Snipper de ui. Schil en rasp de gember.

Stap 2.
Verhit de olie in een soeppan en fruit de pompoen, ui, gember en curry 3 minuten op laag vuur.
Voeg de bouillontabletten en 1,5 liter water toe aan de rest. Breng het aan de kook en laat het op laag vuur 15 minuten koken. Roer af en toe!

Stap 3.
Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Voeg eventueel water toe als de soep te dik is. Breng de soep op smaak met peper en eventueel wat zout. Verdeel de soep over 4 diepe borden of kommen en schep in elk ervan 1 el zure room en 1 el chutney.

Heb je nou zin om je echt helemáál uit te sloven?

Spicey Currypasta (Rens Kroes)

Ingrediënten:

– Citroen
– 2 middelgrote rode uien
– 3 teentjes knoflook
– 1 rode peper
– 3cm verse gember
– 1tl laospoeder
– 1tl korianderpoeder
– 1el paprikapoeder
– 2el garam masala
– 2el kurkuma
– 2tl kerriepoeder
– 1el mosterdzaad
– 2tl zeezout
– 1tl zwarte peper
– 100g tomatenpuree
– flinke scheut pinda- of rijstolie

Rasp de schil van de citroen, snipper de uien, knoflook, rode peper en gember en meng dit met de overige ingrediënten. Mix het met de staafmixer tot een gladde massa. That’s it!

Ohja en de currypasta kun je in een afgesloten pot een week bewaren in de koelkast!

Smakelijk! 

Geschreven door: Tamar, voedingsdeskundige in opleiding. 

(Visited 286 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

2 Reacties

  • Reageer Marijke 22 maart 2016 om 08:34

    I LOVE pompoen soep! Mooi foto heb je gemaakt!

  • Reageer Vlijtig Liesje 22 maart 2016 om 11:44

    Het ziet er lekker uit zeg!

  • Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.