pasta ovenschotel
Food

Pasta ovenschotel

Een pasta ovenschotel!

Vind je het moeilijk om een recept te bedenken of is er iets niet helemaal naar je smaak? Probeer dan eens met een bestaand recept te variëren! Dit heb ik gedaan met het recept van ‘Lekker & Simpel; Pasta- ovenschotel met totaal en pesto. Een makkelijk en snel recept wat mij lekker leek. Alleen vond ik dat er te weinig groente in zat, dus heb ik er, heel simpel, wat groente aan toegevoegd.

Het recept vandaag is ook ideaal om van tevoren al te bereiden zodat je het vlak voor het eten alleen nog maar in de oven hoeft te zetten. (Let er dan wel op dat je dit op de juiste manier bewaard!)

In deze ovenschotel zit tomatensaus en pesto verwerkt. Je kunt beide zelf maken, lekker vers! De tomatensaus staat onder de ovenschotel uitgelegd en de pesto zal ik binnenkort met jullie delen!

Recept voor 2 personen
Tijd: 20 min. + 15-20 min. in de oven.

Ingrediënten:

– 1/2 courgette
– 1 paprika
– 250 g champignons
– 2 tomaten
– bosui
– 150 g pasta (volkoren)
– 1 1/2 blik tomatenblokjes of maak het zelf (zie recept hieronder)
– 50 g geraspte kaas
– 4 el pesto
– snufje cayennepeper
Extra: ovenschaal.

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de pasta volgens de bereidingswijze op het pak.
2. Snijd de tomaat, courgette, champignons, paprika en bosui in stukjes en wok alles behalve de tomaat kort.
3. Meng de pasta, de tomatensaus en de pesto door elkaar. Voeg eventueel nog wat cayennepeper toe om de ovenschotel wat pittiger te maken.
4. Schep de pasta en de groenten in een ovenschaal en verdeel de geraspte kaas over de pasta. Zet de pasta-ovenschotel met tomaat en pesto circa 15-20 minuten in de oven.

Wil je de tomatensaus zelf maken? Hieronder het recept!

Recept voor 4 personen
Tijd: 30 min.

Ingrediënten:
– 300 g pasta
– 5 el olijfolie
– 1 ui
– 800 gram tomaten, gesneden in blokjes
– 3 tenen knoflook
– handvol basilicum
– 1 tl Italiaanse kruiden
– zout & peper
– handje parmezaanse kaas

Bereidingswijze:
1. Verhit de olijfolie in een pan. Snipper je ui en snij de knoflooktenen in vieren. Doe de ui in de pan en bak totdat de ui glazig is.
2. Voeg de knoflook en de tomatenblokjes toe en breng het aan de kook. Zet daarna het vuur zachter en laat het 20-25 minuten pruttelen.

Smakelijk!

Geschreven door Tamar, voedingsdeskundige in opleiding.

 

(Visited 164 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

Geen reacties

Schrijf een reactie