Ik zit onder bewindvoering
Persoonlijk

Mijn ervaring met een bewindvoering!

Mijn bewindvoerder maakte nieuwe schulden.

Drie jaar geleden begon de ellende. Ik kwam erachter dat we, met mijn toenmalige relatie, schulden hadden opgebouwd. AU! Dit wil niemand. We hebben geprobeerd om het zelf op te lossen maar dit was moeilijker dan ik had verwacht. Ik trok aan de bel en via de gemeente sta ik uiteindelijk onder vrijwillige bewindovering.

Dit ging trouwens niet zo snel dan dat ik het nu op schrijf. Er gingen vele gesprekken aan vooraf en na vijf maanden kreeg ik de hulp die nodig was. Dacht ik. Deze bewindvoerder maakte er namelijk een zoontje van. Ik kreeg geen cent extra en er was nooit geld over.

Opzich begrijpelijk want er moeten schulden afgelost worden maar ik kreeg hiervan geen bewijzen en toen ik uiteindelijk de stukken toegestuurd kreeg bleek dat hij soms drie keer dezelfde schuldeisser betaalde terwijl dit niet de bedoeling was.

Het vertrouwen was weg en opnieuw ging ik opzoek naar een nieuwe bewindvoerder. Via via kwam ik terecht bij een bewindvoerster waar het in eerste instantie goed mee klikte. Er werd een plan van aanpak gemaakt waar ik mezelf in kon vinden en we konden door. Helaas niet voor lang want door mijn scheiding moest een van ons naar een andere bewindvoerder en aangezien het inmiddels een stuk minder klikte als in het begin, zocht ik naar een andere bewindvoerder.

Ik heb al drie jaar geen extra geld waar ik hard voor werk.

Ik ben ontzettend blij met deze nieuwe overstap. Mijn schulden worden iedere maand betaald. De communicatie verloopt vlekkeloos en er is af en toe (in overleg) ruimte voor extra geld. Het is ideaal dat ik dit ook online in kan zien dus op deze manier kan ik alsnog altijd zien wat er met mijn geld gebeurd en dat moet de bedoeling zijn!

Al drie jaar lang zit ik aan een bewindvoerder vast. Dat is verschrikkelijk. In de eerste jaren vond ik dit prima maar inmiddels besef ik mezelf dat ik ervoor moet vechten om zo snel mogelijk schulden vrij te zijn om mijn leven te kunnen opbouwen. Ik ben nog jong genoeg dus dat móet kunnen alleen vergt dat doorzettingsvermogen.

Het is niet tof om 32 uur in de week te werken en niks van je salaris te zien binnen komen. Ik heb zelf geen zeggenschap over mijn verdiende geld. Dat is nu inmiddels anders want alles wat ik kan verantwoorden krijg ik als die mogelijkheid er is maar ja, het moet wel realistisch zijn.

Het leven van minimale inkomsten is niet makkelijk.

Het leven van minimale inkomsten dat is niet makkelijk. Je weet dat er meer geld is maar dat hiervan schulden afbetaald worden. In een ander artikel schrijft Lonneke over het feit dat we een sport maken van onze boodschappen zodat we hier zoveel mogelijk op kunnen besparen en op deze manier af en toe wat extra’s overhouden.

Bepaalde keuzes die ik graag zou willen maken kan ik nu niet maken omdat ik onder bewindvoering sta. Als ik op vakantie wil gaan moet ik dit overleggen. Je moet het vroeg aangeven zodat hen hier rekening mee kunnen houden. Het is allemaal begrijpelijk maar na drie jaar in bewindvoering zitten heb ik het wel gehad.

Administratie is voor mij altijd lastig geweest. Deze bewindvoerder gaat mij uiteindelijk leren om met mijn financien om te gaan. In die zin, dat ze nog een tijdje meekijken of alles nog gaat zoals het hoort te gaan en er geen nieuwe schulden komen. Lonneke helpt mij hier ook mee, zij is degene die de post bij elkaar raapt en in mijn postvakje doet. Eens in de week gaan we samen zitten, alles bekijken en het in de juiste mappen doen. Het is eigenlijk heel simpel..

Mijn ervaring met een bewindvoering!

Ik kijk uit naar de tijd dat ik zelf mag beslissen wat er met mijn geld gebeurd en ik kan genieten van het getal op mijn bankrekening. Geld is niet alles maar het leven zal voor mijn gevoel dan toch wat minder stressvol verlopen.

En nu hoor ik jullie allemaal denken, wie zijn billen brand moet op de blaren zitten en daar ben ik het helemaal mee eens. De schulden die ik in mijn vorige relatie heb gemaakt ben ik evengoed schuldig aan. Het is in ieder geval een goede les voor mij geweest en zover zal ik het nóóit meer laten komen.

Zit jij in bewindvoering en geeft het rust of juist niet? Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen laat het weten in de comments zodat we hierover kunnen kletsen!

(Visited 1.155 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

1 reactie

  • Reageer Harry Betlem 16 januari 2020 om 18:38

    Ik herken deels de problemen m.b.t. Bewindvoering. Wij/ik had weinig steun. Misschien omdat het een heel gecompliceerde situatie was. Eigen woning, onder water, een lening die 2e hypotheek bleek, dus niet in de WSNP kwam, mijn eigen kennisniveau (docent economie) en dat van de BV. Het zelf mogen opknappen/beheren van inkomsten met verantwoording achteraf.
    Ik begrijp dat een BV er voor de schuldeisers is. Ik mis alleen de nodige ondersteuning als schuldenaar.

  • Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.