Vedolizumab
De ziekte van crohn &zo

Mijn ervaring met een EEG- onderzoek!

Hoe werkt een EEG?

De wekker ging afgelopen om 5:30. Ik sliep deze dag bij mijn ouders aangezien het zo vroeg was. Die avond daarvoor hadden al gedoucht, hulp wat eten, tandenpoetsen en de auto in!

Ik moest al om 7:45 in het ziekenhuis zijn voor een EEG- onderzoek. Wikipedia vertelde mij dat EEG een afkorting is van Elektronecefalografie. Zeg het je niks? Nee, mij ook niet maar het komt er dus op neer dat het een soort hersenscan is. Je hersenen geven elektrische pulsjes af aan je zenuwen die deze naar de spieren in je lichaamt vervoert. En door die pulsjes regelen je hersenen welke spieren moeten bewegen.

Simpel as that!

Een EEG met haar extensions

Altijd grappig met dit soort onderzoeken. Ze willen dat je een kwartier van te voren aanwezig bent. Dat was ik. Maar het ziekenhuis was dicht. Goed, ik werd naar binnengeroepen door een enthousiaste medewerker die vertelde over haar plannen. Ze ging namelijk binnen enkele weken met pensioen. Ik hoopte dat ze toch nog even haar hoofd bij het onderzoek hield en dat deed ze gelukkig.

Oh ja, ik moest geen gel of haarspelden dingen in mijn haar hebben. Nou en waarschijnlijk weten jullie allemaal hoe ik iedere dag rondloop met helemaal mooi opgestoken haar. Het was nog best een klus dit er allemaal uit te halen, NOT. Wat ik wel ècht heb ik hair extensions dus dat zorgde even voor paniek bij de enthousiaste medewerker.
Ze dacht dat hier ijzerenstukjes in zaten en dat zou betekenen dat het onderzoek niet door kan gaan.. Ik had al een ochtendhumeur maar dit bericht versterkte het nog even flink.

Doet het pijn?

Ze besloot de elektronen aan te sluiten op mijn hoofd en af te wachten wat de computer zou doen. Ik vroeg haar of ik schuddend op de grond zou endigen als het tóch iets van ijzer in mijn haren zou zitten. Mijn moeder schoot in de lach en de medewerker vertelde dat er dan alleen maar storingen te zien zouden zijn op haar pc. Ik vertrouwde op haar kennis en jarenlange werkervaring.

Je krijgt wat krasjes op je hoofd.. ik kan het eigenlijk niet anders omschrijven. Ze moeten op bepaalde plekjes op je hoofd ‘vrij’ maken voor de plakkers die erop moeten komen. Dit deed bij mij niet zoveel pijn maar blijkbaar is dit voor vele mensen een naar gevoel. Hoe dan ook, het is in mijn ogen niks om jezelf druk over te maken!

Ik moest kijken naar een soort van schaakbord!

Thank God. Geen storingen en ik bleef netjes op mijn stoel zitten. Het onderzoek kon beginnen en met verschillende draden uit mijn hoofd sloot ze mij aan. Eèn oog moest afgedekt worden en met de andere oog moest ik zolang mogelijk kijken naar een soort van schaakbord.
In het midden van het schaakbord stond een rood kruis en daar moest ik mijn oog op fixeren. De witte en de zwarte vierkantjes versprongen terwijl ik mezelf moest concentreren op het rode kruis. Beide ogen werden op deze manier onderzocht.

Zoals altijd probeerde mijn moeder de uitslag te ontfutselen. ‘Zie je al iets?. Zij gaf natuurlijk direct aan dat ze hier niks over mocht vertellen. Over een week krijgen we de uitslag van het onderzoek.

Deze keer geen extra lange dag in het UMC dus we konden weer gaan. Op weg naar huis met als tussenstop de Ikea om te ontbijten.

Op de valreep nog even een longontsteking opgehaald bij de huisarts!

Eenmaal thuisgekomen kreeg ik enorme steken op mijn borst en in combinatie met het feit dat ik als een zeehond hoestte besloot ik mijn huisarts te bezoeken. De klachten herkende ik van de vorgie keer en ja hoor, een longonsteking. Best knap door de Humira en Prednison tabletten heen.

39 graden koorts, dus ik ga heerlijk slapen! Met natuurlijk weer een kuurtje rijker. Wat een dag, wat een dag.

(Visited 437 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

Geen reacties

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.