Mijn dochter verliefd op een vrouw
Persoonlijk

Mijn dochter is verliefd op een vrouw?

Ons leven met vier kinderen wordt nooit saai..

Als je trouwt en met elkaar kinderen mag krijgen, weet je al snel dat je leven nooit meer saai zal worden. In mijn geval, gezegend met vier kinderen, is dat dus ècht het geval. Er is van kleins af aan tot nu toe altijd wel ‘iets’ met iemand aan de hand.

Toen ze klein waren, waren dat vaak leuke gebeurtenissen op een enkele ziekte of ziekenhuisopname na. Naarmate ze ouder worden kom er andere verhalen boven water. Dit varieerde van keuzes school, opleidingen, werk en verkeringen die aan en uit gingen terwijl wij dachten dat het allemaal wel ‘oke’ zat.

Ik ben mezelf er bewust van dat de meeste huishoudens dit meemaken en wat er bij ons besproken werd, zeker geen uitzondering is. Wij hebben altijd gestimuleerd om onze kinderen te laten praten, te laten voelen dat zij alles met ons kunnen bespreken en dat er voor alles een oplossing is.

Onze kinderen zijn enorm open naar ons toe.

Tot op de dag van vandaag blijven de kinderen enorm open naar ons toe en daar zijn wij heel blij mee. De band van de kinderen wordt alleen maar sterker als je alles met elkaar kun delen en op deze manier kunnen wij helpen, troosten of advies geven.

Het afgelopen jaar is gebleken dat een luisterend oor ook echt belangrijk is en advies soms erg moeilijk was en is om te geven. Onze dochter, getrouwd en moeder van een lief manneke, kreeg gevoelens voor Lisa. Als ik terug denk aan dit moment kan ik verbaasd zijn over het feit dat wij er zo snel vrede me hadden. Natuurlijk was er in het begin verdriet want dit was niet wat wij hadden gedacht na vijf jaar huwelijk. Maar al snel voelde het vertrouwd en is Lisa onderdeel van onze familie.

Je moet je hart volgen.

We zagen meteen dat Lon gevoelens kreeg voor Lisa. Ze spraken steeds vaker af en als ik haar zag, straalde haar ogen van geluk. Wij waren aan het wachten tot het moment dat Lon het ons kwam vertellen maar dit gebeurde niet. Zij was bang om ons teleur te stellen. Ik kon niet meer wachten en op een dag heb gevraagd: ‘Ben je nu verliefd op Lisa?’ Toen kwamen de tranen en een volmondige ja.

Het was even wennen maar al snel waren Jos en ik het erover eens dat er maar 1 ding in het leven belangrijk is en dat is dat je kinderen gelukkig zijn. Dit bleek bij Lisa het geval te zijn en dan moet je je hart volgen.

Merijn is de liefste vader voor ons kleinkind.

Hoe het zo is gekomen en wie er schuld heeft aan dit alles is voor ons totaal niet van belang. Wel het feit dat onze kleinzoon er was, wat de zaak misschien moeilijker zou maken. Hier hebben wij menig traantje om gelaten. Onze ‘ex- schoonzoon’ is vanaf het begin gewoon bij ons blijven komen. Hij is een hele lieve man voor onze dochter en de liefste vader voor ons kleinkind.

Gelukkig kunnen ze beide goed met elkaar overweg en hebben ze de grootste lol samen. Ze zijn zelfs nog samen op vakantie geweest en dat voelde voor ons heel fijn. Dit gaf ons rust omdat er totaal geen haat en nijd is tussen hen. James lijdt hier ook niet onder, de omgang met Lisa is meer dan goed.

Het belangrijkste is dat mijn kinderen gelukkig zijn.

Omdat mijn dochter en ik wekelijks wandelen met de kleintjes. Hebben we over haar nieuwe situatie veel gesprekken gevoerd. Vaak vroeg ze dan onze mening en wat wij dachten dat het beste zou zijn. Ik besefte dat het onze taak is om haar echt duidelijk te maken dat onze mening in dit geval niet van belang is.

Ik heb keer op keer vertelt dat wij nooit kunnen voelen wat zij voelt. En dat het belangrijk is dat zij gelukkig is en als dat bekenent dat dit met een vrouw is, maakt dat voor ons geen verschil.

Onze taak om op te voeden is voorbij maar altijd, al is het ’s nachts zullen we er voor allemaal zijn met een luisterend oor, advies maar nooit om onze mening op te leggen!

Dankjewel mama, je bent de beste!

(Visited 574 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

3 Reacties

 • Reageer Joyce 8 september 2017 om 06:36

  Lieve Monique, wat prachtig geschreven. Het gaat maar om één ding: dat je kinderen gelukkig zijn!

 • Reageer Diana 8 september 2017 om 08:39

  Mooi en heerlijk om te lezen. Zo moet het zijn! Jullie zijn een voorbeeld ?
  Keep it up family!

  Gr van een oud “buuf” (Goorstraat 6)
  Vriendin van de andere oma?

 • Reageer Cynthia 17 september 2017 om 07:22

  Prachtig omschreven. Wat een lieve moeder!! Ik zal mijn kinderen ook altijd steunen. En zo zie je maar hoe belangrijk het is dat kinderen gestimuleerd worden om open te durven en mogen zijn!

 • Schrijf een reactie

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.