Food

Mango Kipsalade

Het is weer tijd voor een gezond recept! Vorige week heb je kunnen lezen hoe je een Pompoensoep maakt en waarom dit precies gezond is voor je. Tamar verteld in dit artikel dat je een salade zo kunt maken dat je dit als avondmaaltijd kunt nuttigen en dat je buik hier vol genoeg van wordt! 

Een frisse maaltijdsalade die altijd kan, dat is deze mango kipsalade. Ik ben gek op salade’s, zeker in de zomer eet ik deze het liefst zo vaak mogelijk en juist daarom is het de kunst om wel voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen.

Een salade vult goed maar valt niet te zwaar en het is makkelijk om te maken.

Mocht je bang zijn dat je niet genoeg hebt aan een salade alleen, kun je er altijd voor kiezen om er een stukje brood of cracker bij te doen. Geloof mij; zelfs grote eters zullen genoeg hebben aan deze salade.

De mango is heel gezond! Er zitten veel vitaminen en mineralen in. Vitamine C, b6, E en ook vitamine A. De belangrijkste mineralen die in mango voorkomen zijn: Kalium, magnesium, calcium, ijzer, zink, koper.

Binnen 15 minuten heb je een heerlijke maaltijdsalade op tafel, eet smakelijk!

Ingrediënten. (2 personen hoofdmaaltijd) (bijgerecht 4 personen)

1 mango
1 avocado
1 gerookte kipfilet
halve rode ui
75 gram baby ieaf slamix
40 gram pijnboompitten
Sap van een halve sinaasappel
2 eetlepels mayonaise
2 theelepels grove mosterd
2 theelepels bloemenhoning 

Bereidingswijze:

Stap 1: Schil en snijd de mango in plakken. 

Stap 2: Maak de avocado schoon en snijd deze in plakken. 

Stap 3: Snijd de gerookte kipfilet in plakken.

Stap 4: Pel de ui, halveer en snijd deze in dunne partjes. 

Stap 5: Rooster de pijnboompitten in een droge pan tot goudbruine kleur. 

Stap 6: Verdeel de baby leaf sla op een bord. Stapel hier achtereenvolgend de mango, kip, avocado en ui op.

Stap 7: Meng het sap van de halve sinaasappel met mayonaise, mosterd en honing tot een dressing en verveel deze over de salade. 

Stap 8: Bestrooi de salade met pijnboompitten. 

En klaar is de mango kipsalade en smullen maar! 

Geschreven door Tamar, voedingsdeskundige in opleiding. 

(Visited 175 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

1 reactie

  • Reageer Vlijtig Liesje 29 maart 2016 om 10:50

    Het lijkt me een heel frisse combinatie!

  • Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.