Food

Mango- avocadosalade met garnalen – foodblog Tamar

Mango- avocadosalade met garnalen!

Heb je wel eens zin om wat anders te eten voor lunch dan je boterham? Zeker met dit warme weer is het lekker om een frisse salade te maken. Als je veters over de vloer krijgt, is dit een ideaal voor- of bijgerecht. Benieuwd? lees dan verder!

Als je goed kijkt naar de ingrediënten dan zie je dat er geen pakjes of zakjes aan toegevoegd zijn. Zo makkelijk is het dus om een smaakvol gerecht op rafel te zetten! Eerder schreef ik al wat voor kruiden en specerijen ik in huis heb, heel handig voor het op smaak brengen van bepaalde gerechten.

De mango maakt de salade lekker fris en zoet. In salades is het heerlijk om fruit toe te voegen, denk bijvoorbeeld aan: Ananas, appel of aardbei. Daarnaast heb je natuurlijk fruitige salades waar het fruit centraal staat, zoals de watermeloen salade met feta en totaal die ik laatst had gemaakt.

Veel tijd heb je hier niet voor nodig maar houd er wel rekening mee dat je de garnalen van tevoren in de marinade moet zetten.

Benodigdheden: 

– 1 eetlepel olie
– 1 mespunt pittig paprikapoeder
– 1 teentje knoflook
– 300 gram grote garnalen (het liefst rauw)
– 2 kleine mango’s
– 2 avocado’s
– 1 eetlepel limoensap
– enkele takjes verse koriander
– 2 bosuitjes
– 50 gram rucola

Bereidingswijze: 

  1. Meng de olie met het paprikapoeder en pers de knoflook erboven uit. Meng de garnalen door deze marinade en zet dit minimaal 30 minuten in de koelkast.
  2. Maak de mango’s schoon en snij het vruchtvlees in partjes. Maak de avocado schoon en snij het vruchtvlees in partjes. Meng de mango met de avocado en het limoensap.
  3. Knip de koriander fijn en snij de bosui in ringetjes. Schep de koriander en bosui door de salade. Verdeel de rucola over 4 boren of kommetjes. Verdeel de salade erover.
  4. Vershit een wok en bak hierin al omscheppend de garnalen gaar (Ze zijn gaar als ze roze kleuren)
  5. Verdeel de garnalen over de salde.

Smakelijk eten en geniet van het mooie weer! Dit recept is geïnspireerd van PuurGezond.

Geschreven door Tamar, voedingsdeskundige in opleiding. 

(Visited 98 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

Geen reacties

Schrijf een reactie