Konijn en een peuter
Persoonlijk

Konijn als huisdier en een peuter?!

Je bent jong en je wil wat.

Je bent jong en je wil wat. Ik heb die tijd al een beetje gehad, vooral wat betreft huisdieren. Mijn ervaring is dat zodra je kinderen hebt, de huisdieren naar de achtergrond verdwijnen. James ‘eist’ mijn aandacht op en dan kies ik automatisch hem boven het huisdier.

Lisa is hier nog wat impulsiever in. Het liefst wil ze graag een puppy- hond. Dat heb ik van de baan geveegd want onze Golden Retriever Max van 8 jaar oud is voor mij voldoende. Ik ben blij dat ik eindelijk geen gebroken nachten meer heb met James en dan zou ik er ’s nachts uit moeten voor een puppy.

Zindelijk maken, trainen. Nee, niks voor mij. Lisa beloofde de nachten te doen maar aangezien zij fulltime werkt en ik dus puntje bij paaltje alsnog voor de pup zou opdraaien, leek dat mij geen strak plan.

Ik wilde haar best tegemoetkomen en na lang wikken en wegen waren wij eruit. We gingen een schildpad kopen. Scheelt maar weinig met een hond, toch? Een leuk dier om naar de kijken, het is iets anders dan een vis, relatief weinig onderhoudt dan alleen af en toe alles verschonen, je hoeft ze niet uit te laten of zindelijk maken dus het klonk in mijn ogen ideaal.

Op weg voor een schildpad en terug met een konijn.

We zijn naar verschillende dierenwinkels geweest om ons te laten voorlichten en uiteindelijk zaten we in de auto met een konijn. Dus, ik moest even slikken en in de auto besefte ik pas echt dat we een konijn hadden gekocht. Maar hartstikke leuk voor James, toch?

Ik werd opslag verliefd op mijn konijn Frodo. In de winkel werd het ons duidelijk dat een konijn het liefst met z’n tweeën leeft. Lisa werd verliefd op een schattig klein grijs konijntje maar dat was een mannetje en Frodo is, behalve zijn naam, een meisje.

Dat was niet handig. We zijn zelf blij, en ook weer niet, dat we zelf niet per ongeluk kindjes kunnen maken en dan zouden onze konijnen dat wel doen. Vrouwen zijn jaloers, wij ook en dus zijn we op Marktplaats verder gaan kijken naar een geschikt konijn die Frodo gezelschap kan houden.

Konijn als huisdier en een peuter.

Zogezegd zo gedaan zaten we in de auto op weg naar huis. Met de achterbak vol met een kooi, eten en drinken voor het Konijn, een peuter in de stoel die een konijn hartstikke leuk vindt maar het liefst al een uur geleden thuis was geweest en Lisa met Bambi en Frodo op haar schoot.

One Happy Family met Max die thuis op ons aan het wachten was. Lisa gaf James eten, ik heb de kooi ingericht en de konijnen geïnstalleerd. Het was even de vraag of we konijn zouden eten met kerst omdat Max ze nét iets te aardig vond maar gelukkig zijn ze een goede match.

Ik heb de rest van de avond op mijn buik voor de kooi gelegen omdat het belangrijk is, de konijnen zo tam mogelijk te maken, vooral met een peuter in huis. We hebben afgesproken dat hoe leuk het ook is, James de konijnen voorlopig geen eten geeft. De konijnen zullen op een gegeven moment, hopelijk, weten dat hij nooit eten in zijn handen heeft en dus ook niet hoeve bijten.

Frodo was direct nieuwsgierig en ging op ontdekkingstocht terwijl Bambi bang in een hoekje zat. Dit duurde twee dagen en nu hupsen ze allebei door de kamer heen. Iedere week verschonen Lisa en ik samen het hok en James heeft er inmiddels twee maatjes bij!

Kinderen en huisdieren, het kan superleuk zijn maar het vergt wat tijd en aandacht. Wat is jullie ervaring hiermee? Laat het weten in de comments!

 

(Visited 211 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

Geen reacties

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.