vrijheid kwijt door kind?
Mama &zo

Je vrijheid kwijt door een kind?

Je zwangerschap was zeker ongepland?

Toen ik een tijd geleden samen met Merijn een avond naar het Casino ging stonden er twee mannen met elkaar te ‘ouwe hoere’ tot ik een drankje kwam halen. Zij waren aan het overleggen naar welke club ze straks zouden gaan. Een van die jongens begon een gesprek, zoals dat wel vaker gaat daar.

‘Je mag hier toch pas binnen als je 18 bent?’ vroeg hij.
‘Ja klopt’. Ik weet heus wel wat hij hiermee wilde zeggen. Tegenwoordig binnen meiden steeds eerder met het op doen van hen moeders make- up. Je lijkt daardoor al snel ouder. Ik ben niet zo. Af en toe mascara vind ik meer dan voldoende.
‘En heb je al wat gewonnen?’
‘We zijn pas net begonnen maar we mogen niet klagen’ loog ik. Het ging best slecht en het zou niet lang meer duren voordat we naar huis zouden gaan.
‘Met wie ben je hier?’
‘Met mijn man’ vertelde ik hem.
‘Dan ben je ook vroeg getrouwd. Gaan jullie straks ook nog opstap?’
‘Nee, er ligt een klein mannetje van vier maanden bij opa en oma op ons te wachten’ antwoordde ik trots.
‘Was zeker ongepland? Je bent toch al je vrijheid kwijt door je kind?’.

Je vrijheid kwijt door een kind?

Ik vond dit de meest aparte vraag die ik ooit heb gekregen. Je vrijheid kwijt omdat je een kind hebt? Ik zie dat heel anders. Het is inderdaad zo dat je niet meer zomaar de deur achter je dicht kan trekken zonder een goed gevulde babytas maar ik heb niet het gevoel of ik mijn vrijheid kwijt ben.

Bij mijn vrijheid horen Merijn en James. Samen een dagje zwemmen of een wandeling maken in het bos komt daarvoor in de plaats. Ik ben nooit iemand geweest die tot diep in de nacht opstap ging. In onze tienerjaren (ik voel mezelf een oma als ik dit typ) doken we weleens de kroeg in met wat vrienden maar naar party’s toe heb ik nooit gedaan.

Ik vraag mezelf af wat zij met ‘vrijheid’ bedoelen. Je kan met een kind ook gaan en staan waar je wil. In het begin zat Merijn helemaal niet op zijn gemak op een terras. Logisch, je moet daar als ouder ook aan wennen. Inmiddels is dat prima te doen en kan hij hier ook echt van genieten.

Een kind weerhoudt ons er niet van om op pad te gaan!

Een kind kan huilen, honger hebben of een piccalilly- broek kweken terwijl je net zit te eten. Gelukkig heeft ieder warenhuis tegenwoordig een ruimte waar je jouw kind kunt verschonen en weet de bediening hoelang het duurt voordat het flesje op de juiste temperatuur is. Dat weerhoudt ons er niet van om op pad te gaan!

Het is belangrijk om samen, zonder kind, ook nog dingen te ondernemen. Ik vind het nog lastig om zonder James weg te gaan. Ik eis van de oppasser in kwestie regelmatig een bericht en een foto over hoe het met hem gaat. Ik word vast zo’n moeder die huilend de peuterspeelzaal verlaat omdat ze haar kind niet kan missen.

Raak je jouw vrijheid kwijt door een kind? Ik vind van niet. James is voor mij alleen maar een grote verrijking!

(Visited 430 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like