Ik heb iets engs meegemaakt in mijn jeugd
Persoonlijk

Ik heb iets engs meegemaakt.

Het speelde zich af in mijn kinderjaren.

Iedereen heeft in zijn leven wel iets engs meegemaakt. Een verhaal waar je nog regelmatig aan terug denkt. Ik ga mijn verhaal met jullie delen. Het speelt zich af in mijn kinderjaren. Ik zat nog op de basisschool dus ik zal een jaar of elf zijn geweest.

Het was de tijd dat iedereen uit school op MSN, het oude Skype alleen dan leuker kroop om met elkaar online verder te kletsen. Wij hadden thuis een hele oude langzame computer staan beneden die wij met z’n allen moest delen. Ik had het geluk dat ik meestal eerder uit school was dan mijn broers en dus de eerste was die achter de computer kon kruipen.

Mijn oudste broer had gespaard voor een eigen computer. Deze stond op mijn slaapkamer en op deze manier speelde wij vaak spelletjes tegen elkaar. Hij had een van de nieuwste computers met een plat scherm en een snelle processor. Ik weet nog dat wij met onze computer een kwartier moesten wachten voordat deze opgestart was. Die van mijn broer deed hier enkele secondes over!

Te muziek stond te hard om iemand te horen aankomen.

Ik kroop vaak stiekem achter zijn computer als hij niet thuis was. Er zat een wachtwoord op zijn computer en die had ik achterhaald. Hij wist dit niet en zo kwam hij er nooit achter dat ik op zijn computer zat. Althans dat dacht ik. Later heb ik gehoord dat hij dit heus wel doorhad.

Het was een van de middagen dat ik de hele dag thuis zat. Ik kroop zoals vaker op de computer van mijn broer. Deze stond op de eerste verdieping in zijn slaapkamer. Hij had net nieuwe boxen en dus was ik onder het MSN-en keihard muziek aan het draaien. De muziek stond knoerthard en ik zat te genieten achter dat beeldscherm dat wil je niet weten!

De deur stond open. Op deze manier kon ik mijn broer aanhoren komen zodat ik nog de tijd had om alles af te sluiten en weg te gaan uit zijn kamer. Dat was de gedachten die ik had maar de muziek stond te hard om iemand te horen binnenkomen.

Ik zag langzaam een gezicht boven de trap uitsteken.

Ik hoorde met toeval de trap kraken. Dit was nog veel te vroeg, het kon niet zo zijn dat mijn broer nu al thuiskwam. De muziek stond inmiddels een tandje lager. Ik zat stijf in mijn stoel te kijken naar de trap tot ik langzaam een gezicht boven de trap zag uitsteken.

Met hartkloppingen, zweet handen en grote ogen was ik aan het kijken naar de mevrouw die voor ik het wist voor mijn neus stond. Je fantaseert weleens over dit soort momenten maar het was allemaal blanco in mijn hoofd. Ik was verstijfd van angst en wist niet wat ik moest doen.

Deze vrouw kwam mij niet bekend voor. Zij kwam mij vertellen dat onze poort open stond en dat iedereen zomaar naar binnen kon lopen. Dat bleek inderdaad te kunnen want zij stond immers ongevraagd in de slaapkamer van mijn broer. Ik heb nauwelijks iets teruggezegd en uiteindelijk is zij weer weggegaan.

Het is goed afgelopen maar ik zal het nooit meer vergeten.

Met dikke tranen over mijn wangen heb ik mijn moeder gebeld met de telefoon die boven stond. Ik durfde niet meer naar beneden omdat ik bang was dat die mevrouw toch nog in huis was. Mijn moeder schrok en kwam meteen naar huis om te kijken wat er aan de hand was.

Mijn ouders zijn die avond gaan rondvragen en uiteindelijk kwamen zij erachter. Het was een of andere achterbuurvrouw. Mijn ouders wilde verhaal halen en ik moest mee. Het bleek een overbezorgde vrouw te zijn die bange as dat er iets was gebeurd en daarom een kijkje mam in onze woning. Zij had geen kwaad in de zin maar toch was het vreemd. De muziek die aan stond liet merken dat er daadwerkelijk iemand thuis was.

Het is allemaal goed afgelopen gelukkig. Ik heb ervan geleerd en nog lang last van gehad. Ik had moeite om alleen thuis te blijven vanaf dat moment en kon dat toen der tijd lastig van me afzetten.

Heb jij ook een eng verhaal uit je jeugd laat het weten in de comments. Ik ben benieuwd!

(Visited 483 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

Geen reacties

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.