Ik heb een blaasprobleem
Persoonlijk

Help, ik heb een blaasprobleem!

Ik heb altijd retentie in mijn blaas.

Het is een moeilijk onderwerp voor mij om hierover te schrijven. Sinds ik een klein meisje ben heb ik al moeite met het ophouden van mijn urine. Mijn blaas is niet zo sterk zoals het normaal had moeten zijn. Dat is wat ze mij op dat moment hebben verteld.

Ik heb verschillende ziekenhuisbezoeken achter de rug. Ik werd bijvoorbeeld gekatheteriseerd. Dit deed een assistent in opleiding en deed de handeling verkeerd. Het deed ongelofelijk veel pijn. Ze konden geen reden vinden waarom mijn blaas niet sterk genoeg was. Er was ook altijd retentie in mijn blaas. De hoeveelheid verscheelt per moment.

Bekkenbodem fysiotherapeut.

De uroloog heeft mij doorgestuurd naar een bekkenbodem fysiotherapeut. Ik kreeg verschillende oefeningen om mijn bekken en daardoor blaas sterker te maken. In het begin leek dit te helpen maar het niet goed genoeg. Er werden inleggers voorgeschreven, dat was pijnlijk. Ik wilde dat niet. Ik was nog zo jong.

Het was moeilijk maar op dat moment had ik er alles aangedaan en hielp niks voor een langere tijd. Ik heb geprobeerd te accepteren voor mezelf. Ik kan er niks aan doen behalve zoveel mogelijk naar het toilet gaan.

Een lange tijd ging het redelijk maar nu heb ik weer veel last van mijn blaas. Het zijn dus fases die ik op een of andere manier moet doorkomen. Als ik het lang moet ophouden, wat voor mij al bijna onmogelijk is, dan doet het ongelofelijk veel pijn. Dat is niet de bedoeling. Je kunt hoogstens in paniek raken als je nodig moet maar het toilet niet kunt vinden, pijn is niet de bedoeling.

Ik moet vervelende onderzoeken ondergaan.

Deze vervelende kwaal verergerd bij spanning en belangrijke afspraken. Mijn relatie met Lonneke deed mij beseffen dat ik hier extra om moet letten. Ik bedoel, het heeft even tijd nodig om tegen je nieuwe partner te zeggen: Hey, ik heb urineverlies!

Je schaamt jezelf. In het begin kon ik het nog goed verbergen en gooide ik zelfs af en toe een onderbroek weg maar op een gegeven moment ging Lonneke, tja dat heb je met vrouwen, de onderbroeken missen en moest ik het wel vertellen.

Het meest vervelende van mijn blaasprobleem is dat ik het niet voel. Op het moment dat ik aandrang krijg loop ik direct naar het toilet. Dit zit inmiddels goed in mijn systeem na al die jaren maar dan nog gaat het soms fout. Gelukkig niet helemaal fout, het is prima te overleven maar het is niet de bedoeling.

Ik ben onlangs naar de uroloog geweest en die heeft bloedonderzoek verricht en mijn urine op kweek gezet. Dit is om een urineweginfectie uit te sluiten en momenteel is dit ook niet het geval. Het bloedonderzoek was ook prima te noemen. In de vervolgafspraak moet ik de hele ochtend in het ziekenhuis bivakkeren en wederom verschillende onderzoeken ondergaan voor mijn blaas.

Dit artikel is geschreven door Lisa, mijn meisje!

In het artikel van morgen lees je hoe mijn ervaring was bij de uroloog en hoe de onderzoeken zijn verlopen!

(Visited 298 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

Geen reacties

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.