Ik ga donormelk geven aan mijn kindje
Mama &zo

Ik ga donormelk geven aan mijn baby!

Ik mag geen borstvoeding geven!

De hele zwangerschap was het onduidelijk of ik borstvoeding mocht geven. Dit omdat ik bepaalde medicijnen slik waarvan (nog) niet duidelijk is of het schadelijk is voor de baby. Na een overleg met een groep kinderartsen is er besloten dat het beter is om flesvoeding te geven omdat de medicijnen anders bij de baby terecht komen en dat willen we natuurlijk niet.

Dit viel toch best rauw op mijn dak kan ik je vertellen. Iedereen weet dat borstvoeding het beste is wat je aan je kind kunt geven en dat had ik Swip ook meer dan gegund.

Het lijkt me ook een fantastisch gevoel om die momenten met je kind te delen. Ongeacht de ontstoken melkklieren en tepelkloven, had ik dit graag op zijn minst geprobeerd. Gek genoeg had ik altijd het gevoel dat borstvoeding geven bij mij zou gaan werken..

Ik herinner mezelf een gesprek met mijn oma. Zij had namelijk zoveel melk over toen ze in het ziekenhuis lag dat ze hiervan een tweeling heeft geholpen om aan te sterken van haar moedermelk. Dit is natuurlijk fantastisch.

Na wat speur werk op het web kwam ik er al snel achter dat ik in aanmerking kom voor donormelk. Je kunt er tegenwoordig met verschillende bloedtesten achterkomen of de moeder in kwestie wel gezond leeft. Je kunt zelfs kiezen of je koemelk vrij wil hebben en/of melk wil van een moeder die alleen maar biologisch eet.

Ik ga donormelk geven aan mijn kindje!

Het is niet te evenaren met je eigen borstvoeding en je geeft het nog steeds via een flesje maar wel met de juiste voedingsstoffen. Ik heb mezelf aangemeld en nu is het wachten om een donor die Swip een zo goed mogelijke start te geven!

Mag of kan jij geen borstvoeding geven en wil je dit persè bereiken? Dan kan dat dus gewoon! Meld jezelf aan op de Facebookpagina ‘Moedermelk donor’ waar iedereen die teveel melk heeft zich aanbiedt en waar moeders zitten die het nodig hebben. Op deze manier kun je met elkaar in contact komen en wellicht tot een deal komen!

De flesvoeding van tegenwoordig is al stukke beter dan voorheen. Het wordt steeds beter gedoseerd met de juiste stoffen dus ik wil hiermee absoluut niet zeggen dat flesvoeding slecht is. Iedereen doet wat hij of zij het beste vindt voor hun kindje en dat is altijd goed!

Ik had er misschien minder moeite mee gehad als ik zelf gezond zou zijn. Maar juist omdat ik een immuunziekte heb en ik die kans ook maar 0,1% kan verminderen bij Swip, doe ik dat graag.

We hebben wel wat research gedaan naar flesvoeding en uiteindelijk hebben we gekozen voor de biologische voeding van Hipp. Het nadeel is dat je er in Nederland niet gemakkelijk aan kunt komen maar tegenwoordig werkt bestellen via internet prima!

Geven jullie borstvoeding? Of lukt het niet? Ik ben benieuwd welke flesvoeding jij je kind geeft en waarom. En als jij teveel melkvoeding hebt, ga zeker eens kijken op de website van moedermelk. Je kunt er een hele hoop moeders en baby’s mee helpen!

(Visited 384 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

Geen reacties

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.