hoeveel speelgoed hebben jullie?
Mama &zo

Hoeveel speelgoed hebben jullie?

‘Mijn woonkamer zal nooit vol liggen met speelgoed!’

Speelgoed is natuurlijk hartstikke leuk voor kinderen. Als je ziet dat je kind het naar de zin heeft dan is het al gauw goed maar wanneer is het te veel? Wij hebben het een beetje verspreid over de hele woning. In de woonkamer verdieping staat zijn keuken in onze keuken en daarnaast nog wat ander leuk speelgoed. Op de eerste verdieping staat er een kleine speelgoedkist op zijn slaapkamer en op zolder staat ook nog een hele hoop speelgoed. Zo kan ik mezelf makkelijk bewegen in huis terwijl James het ook naar zijn zin heeft.

‘Mijn huis ligt ècht niet zo vol met speelgoed hoor mam!’. hahaha, dat is wederom een uitspraak die ik zeer overwogen uit mijn mond liet vallen. Ik was serieus in de veronderstelling dat mijn woonkamer geen grote speelhal zou worden. Mission failed, completely! Jep, ook mijn woonkamer ligt voor speelgoed.. MAAR ik probeer het wel te beperken.

Overprikkeld door al het speelgoed.

In de eerste maanden van James zijn leven was hij heel snel overprikkelt. Hij wilde tè snel voorruit en los van het feit dat dit leuk is om te zien was het voor James voornamelijk enorm frustrerend! Na een hele hoop slapeloze nachten besloten wij naar een osteopaat te gaan. Hoewel ik hier bij voorbaat al niet echt in geloofde wilde we het toch proberen. Baat het niet, dan schaadt het niet is mij altijd verteld.

Hoe de sessies met de osteopaat zijn gegaan kun je het beste hier lezen (deel 1, deel 2, deel 3)  maar wat er sterk naar boven kwam in deze gesprekken was dat James te overprikkelt was. Hij had moeite om al deze prikkels te verwerken en dit kwam ’s nachts allemaal naar boven.
Zo wilde James absoluut niet meer met 6 maanden in de box zitten hoe vaak wij dit ook probeerde, het was geen optie! Die ruimte was te klein, hij wilde de wereld ontdekken en dat kon volgens James niet in zo’n kleine box! 😉

Hoeveel speelgoed hebben jullie in de woonkamer liggen?

We moesten een hele hoop speelgoed weghalen zodat dat hij zich ging concentreren op drie speelgoedstukken. Dit moest James dan helemaal onderzoeken en zo konden we dat weer voorzichtig uitbreiden tot wat meer spulletjes. Dit is altijd lastig geweest voor James, hij lijkt op zijn moeder en wil alles nu en direct hebben maar het heeft wel zijn vruchten afgeworpen!

Na, een jaar later, ben ik me dat nog steeds bewust en houd ik om die reden ook rekening met de hoeveelheid speelgoed in onze woonkamer niet meer of valt het allemaal wel mee? Let me know!

(Visited 168 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

Geen reacties

Schrijf een reactie