De ziekte van crohn &zo

Hidradenitis Suppurativa beïnvloed je leven.

Bacterien spelen een grote rol.

Het is altijd maar afwachten wat de dermatoloog gaat zeggen. Ik heb flinke bulten aan de binnenkant van mijn dijbenen. Dit doet pijn als ik loop want dan schuurt dit tegen elkaar aan. De vorige keer heb ik een speciaal middel gekregen waar ik mezelf 1x in de week mee kan wassen. Zo wordt het extra schoon, eigenlijk is ‘ontsmet’ een betere naam. Bactieren spelen hierin namelijk een grote rol.

De vorige week ben ik in overleg gestopt met de antibiotica. Het was redelijk rustig en daarbij merkte ik vrij weinig van de antibiotica. Ik heb hiernaast wel een creme die ik iedere dag op mijn bulten moet smeren. Jeetje wat een gedoe maar het helpt dus er zit niks anders op dan even de tijd nemen om al die plekken in te smeren.

Hidradenitis Suppurativa op mijn keizersneewond?

Ik maak mezelf meer zorgen om mijn keizersneewond en ook de dermatoloog vindt het apart dat deze nog steeds niet helemaal is genezen. Het lijkt alsof de Hidradenitis zich vervormd op de plek van mijn keizersneelitteken. Best vervelend want dit is ook vaak de plek waar de rand van mijn broek zit. Ik moet hierbij dezelfde creme smeren als de andere bulten en dan maar afwachten of het afneemt.

Als het toch iets anders blijkt te zijn dan moeten we even kijken wat de vervolg stappen zijn. Dit is in ieder geval niet de bedoeling. Als daar een infectie komt dan zijn we nog verder van huis.. Ik maak me hier toch wel zorgen om want als ik ooit nog zwanger wil worden zal dit wederom uitlopen op een keizersnee. Dit zal lastiger worden als daar allerlei ontstekingen zitten. Heb jij hier toevallig ook last van of ken je iemand? laat het me vooral weten!

Nare plekjes op mijn bovenarmen?

Waar is de tijd gebleven dat mijn huid zo zacht was als een babyhuidje? Wat een bummer zeg, al die bulten en uitslag in mijn gezicht, het is gewoon een heel gebergte. Ik word er gek van en het ergste is nog, niks helpt hiertegen! Sinds een tijdje heb ik nare plekjes op mijn bovenarmen en rug. Dit zijn ruwe plekjes die ik nog niet eerder had gezien. Gezien het feit dat ik eerder kans heb op kanker in het algemeen, was dat wel even een dingetje voor mij.

De dermatoloog kon het ook niet direct plaatsen. Ik heb hiervoor een eczeem crème gekregen dus ik hoop dat dit de komende tijd zal gaan werken. Mocht dit niet het geval zijn worden de plekjes de volgende controle goed onderzocht. Nog even spannend dus.

Hidradenitis Suppurativa is eigenlijk gewoon een enorme irritante ziekte wat echt je dagelijks leven kan beïnvloeden. Je kunt niet te lang zitten/lopen/liggen en buiten het feit dat het pijnlijk is, maakt mij in ieder geval ook onzeker! Wat is jouw ervaring met Hidradenitis Suppurativa? Laat het vooral weten in de comments! Wil je liever anoniem blijven kun je op de contactpage mijn e-mail adres vinden.

(Visited 409 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

3 Reacties

 • Reageer Tamara TS 17 februari 2017 om 06:50

  Antibiotica gebruik ik absoluut niet meer, omdat het niet werkt en alleen je immuunsysteem verzwakt. Het beste kan je vragen voor resorcinol creme 15%, die heeft voor mij altijd redelijk gewerkt totdat ik Hurley stage 3 had. Ik gebruik nu TNF alfa remmers (infliximab) per infuus eens op de 8 weken en het gaat heel goed. Zelfs de oude gangen en littekens zijn plat. Op mijn blog marategendraads.nl vind je onder categoriën mijn verhalen over Hidradenitis, misschien dat je er iets aan hebt. Verder raad ik je aan om lid te worden van de Facebook groepen HS Strenght in love and numbers en de 2 groepen Leven met HS, daar lees je veel trucjes van andere patiënten en wat wel en niet werkt. En op de ontstekingen zelf kan je Vicks Vaporub of Dampo smeren. Ook als ze open zijn. Het verkoelt en verzacht de pijn. Om ze sneller open te krijgen eerst met warm water weken, dan de Vicks dik erop en afdekken. De dag erna en soms al binnen enkele uren is het open.

  • Reageer Lonnekedewin 18 februari 2017 om 17:46

   jep, ik gebruik ook recorcinol creme en het helpt wel maar het is voor mij niet een geweldig middel ofzo.. Wellicht moet ik het nog een kans geven! Dampo heb ik ook nog niet geprobeerd inderdaad. Ik zal eens een kijkje nemen op jouw blog! thnx voor de tips.

 • Reageer george ragbourn 26 augustus 2017 om 15:27

  Hallo,
  zelf heb ik HS in mijn liezen en gebruik ik nu een week of drie Vicks vaporup/ Rhino rub met erg goede resultaten. Gewoon 1 keer per dag licht insmeren.
  Hoop dat je er wat aan hebt.

 • Schrijf een reactie

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.