mam ik wil een mobiel
Mama &zo

Help, mijn kind speelt niet met speelgoed!

Samen spelen, moet dat de hele dag?

James is een snelle jelle en dan heb ik het voornamelijk over zijn fysieke ontwikkeling. Hij kon snel zitten, omrollen, staan en lopen. Het meest bijzondere vind ik dat hij ook meteen vanuit zichzelf kon opstaan. Dit duurt meestal wat langer bij ‘Baby’s’ voordat ze dit onder de knie hebben. James liep met 8 maanden los. Hij wil vooruit en dat is aan alles te merken!

De hele woonkamer ligt vol speelgoed. In de ochtend als we lekker hebben gegeten gaan we meestal samen spelen. Ik pak een kussen voor mezelf en ga languit op de grond liggen om met James te spelen.

Het eerste wat hij doet is proberen om op mijn rug te klimmen. De maunteeferest is hier niks bij maar het lukt hem. Ik ben als de doos dat hij van me af valt en terwijl ik in de gaten houd of zijn tocht over mijn rug goed verloopt, speel ik met zijn autootjes, lees ik boekjes voor en gooi ik wat ballen in de ballenbak.

James speelt dan even met mij mee. De garage is zijn favoriet. James begrijpt alleen nog niet dat er auto’s over de baan naar beneden kunnen rijden en stopt alle auto’s in de ligt. Maar goed, die zit bij drie auto’s al vol en dus op naar het volgende project!

Ik heb een leuke ballen- paddestoel gekocht op Marktplaats. Je stopt alle ballen in de paddestoel en er komt een leuk liedje uit terwijl de ballen er aan de andere kant weer uitkomen. Hier is hij meestal wel even zoet mee. Hooguit 5 minuten en dan is het alweer klaar.

Help, mijn kind speelt niet met speelgoed!

Mijn lichaam is ondertussen volledig beurs door het liggen op de grond en dan begint het feest. Hij gaat alle kastjes en lades opentrekken. Hij haalt er alles uit wat hij kan vinden en mama loopt erachteraan om alles een beetje te kunnen redden.

Ik kan slechts de hele dag met hem op de grond spelen, toch? Of is dit nu mijn leven tot dat hij zelf kan spelen?

Het is met periodes hoor want James kan zich soms echt goed zelf vermaken Als hij maar de ruimte heeft, want dat heeft hij nodig. Hij vindt het geweldig om in de tuin rond te neuzen. Hij vindt het ook leuk om met Max te spelen en al zijn brokken in zijn waterbak te gooien. Max vindt het minder, mama ook maar daar is hij dan wel een tijdje mee bezig.

Gelukkig is James bijna jarig en hebben we allerlei leuke cadeautjes gekocht. Ik denk dat hij wel toe is aan wat vernieuwende speeltjes om zijn aandacht op te verdelen.

Herkennen jullie dit probleem? Dat je kind niet speelt? Wat doen jullie hieraan, laat het weten in de comments!

(Visited 844 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

1 reactie

  • Reageer Saskia 2 juni 2016 om 15:23

    Haha dat is typisch een ding voor kindjes, lekker de wereld ontdekken. Mijn zoontje was er ook zo een en mijn dochter kan er ook wat van moet ik zeggen haha.

  • Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.