gedulde courgette
Food

Gevulde courgette!

Het is weer dinsdag! en dat betekent dat Tamar weer een heerlijk recept aan jullie voorlegt! Vorige week waren het de Summer rolls, hoe vonden jullie die? Deze week is het tijd voor een Courgette alleen dan nét even wat anders.. lees je mee? 

Ik hoor vaak van mensen dat ze courgettes niet zo interessant vinden. Saai en weinig smaak. (Behalve James dan, hij vindt het heerlijk!) Op deze manier pimp je de courgette helemaal op en zit er ook nog eens veel smaak aan.

Courgette wordt meestal gebakken of gekookt maar je kunt ze ook rauw eten. Wist je dat?! De zomer is het seizoen van de courgette (juli t/m sept) maar ze zijn ook verkrijgbaar in de overige maanden. Je kunt ze met schil en al opeten, alleen het kroontje kun je dan het beste even verwijderen. Was ze trouwens wel even goed onder de kraan voordat je begint met smullen!

Courgette wordt veel gebruikt als pasta vervanger, denk aan lasagne of spaghetti. Dit recept doet mij een beetje aan een pizza denken. Alleen dan een gezonde variant, het is namelijk een bron van vitamine C, vitamine B6, kalium, fosfor en ijzer. Wie wil nou geen gezonde pizza?! Zoals je op de foto ziet, heb ik hier de quinao salade bij geserveerd. Dat recept kun je hier terug vinden.

Benodigdheden:

– 1 blikje ansjovis. 
– 8 zongedroogde tomaatjes. 
– 1 teen knoflook. 
– 1 ui. 
– 20 zwarte olijven. 
– 2 courgettes.
– 100 gram jong geraspte kaas. 

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de ansjovis en de zongedroogde tomaatjes in stukjes. Snijd de knoflook fijn, de ui doormidden en dan in halve ringen en de olijven in plakjes.
  3. Was de courgette goed af onder stromend water.
  4. Snijd de courgettes doormidden en lepel de zaadlijsten uit. Doe de zaadlijsten samen met de ansjovis, zongedroogde tomaatjes, knofluik, ui en de olijven in een schaal. Meng alles door de geraspte kaas.
  5. Vul de halve courgettes met dit mengsel en zet de gevulde courgettes 25 min in de oven.

Smakelijk eten! Wat eten jullie het liefst als het zo’n warm weer is?

Geschreven door Tamar, voedingsdeskundige in opleiding. Ik werd geïnspireerd door het boek ‘Voedzaam & snel’ van Jennifer en Sven. 

(Visited 128 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

Geen reacties

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.