huis babyproof
Mama &zo

Een huis babyproof maken?!

Een huis babyproof maken, dat is natuurlijk super belangrijk als je aan kinderen ‘begint’. In de eerste weken van je baby maakt het allemaal nog niet zoveel uit. Het enigste wat je baby dan doet is slapen & zijn flesje nuttige maar op een later moment wordt dit anders. 

Ik kan me nog herinneren dat Merijn James aan het verschonen was op de commode, hij draaide zich om, om iets te pakken en er werd direct gezegd dat hij James ten alle tijden met zijn hand moet vasthouden. Logisch, maar hij was net 2 dagen oud.. hij kon zich amper bewegen maar het is natuurlijk hartstikke fijn dat het even vermeld werd.

En zo begint het een beetje met bepaalde dingetjes die je moet aanpassen in je huis. Je zult merken dat je huis langzaam verdwijnt onder de vele spuugdoekjes, slabbers, volle pampers, speelgoed en flesjes. Die mooie plant die je onlangs hebt gekocht of dat die mooie kaars die valt niet eens meer op!

Inmiddels moeten we ervoor zorgen dat de vloer schoon is zodat hij daar veilig kan rond kruipen, voor ons is het tijdperk aangekomen dat we alle waardevolle spullen omhoog moeten zetten omdat James het tegenwoordig super grappig vindt om alles op de grond te gooien en het is dan nog leuker als wij het steeds oprapen en weer op tafel leggen. De boef!

Onze bank is van stof en dat is wel een klein nadeel als je een baby hebt. Althans, dat is mijn ervaring. In het begin spuugde James best vaak waardoor het op de bank terecht kwam tijdens het voeden en lekker in de bank trok. Hmm, vieze melk vlekken! Inmiddels spuugt hij wat minder maar als er nu wat omhoog komt dan is het natuurlijk wat meer dan melk.. bleh! Gelukkig is het tot nu toe goed schoon te krijgen maar als ze straks wat ouder zijn en met hun limonade op de bank gaan zitten dan gaat onze bank nog een hoop te verduren krijgen!

De snoeren en kabels zijn allemaal weggestopt, laatst zat ik achter mijn pc terwijl James lekker aan het spelen was, mijn pc viel plots uit en ja hoor, James zat te lachen en te kletsen tegen de internetkabel. Oeps, dit moet ook veranderd worden!

Onze box is inmiddels weg omdat James nu gewoon wil lopen en zich alleen maar pijn doet in de box, dit was erg sneu en had hem zelf het liefst zolang mogelijk laten staan maar helaas is een box niet voor James weggelegd. Normaal gesproken hoor je de box rond deze tijd omlaag te zetten denk ik, net zoals zijn bedje en dat vind ik wel een dingetje hoor.

Ik vond het heerlijk om ’s avonds naast hem te zitten om liedjes te zingen en over zijn hoofdje te aaien. Helaas moet ik nu een halve koprol maken als ik hem nog even een kusje wil geven als die in bed ligt. Toevallig zei ik afgelopen week tegen mijn moeder dat ik niet begrijp dat ze niet twee spijlen van het bedje los zouden maken zodat je er makkelijker bij kunt als je even moet helpen met het inslaap brengen of zijn fiepje moet geven.

Normaal gesproken neem ik hem altijd mee als ik boven ga rommelen in huis, de was eruit eruit, ophangen en wat stoffen etc zodat hij dan lekker kan spelen op de plek waar ik ben maar nu hij de gehele woning doorkruipt en het liefst loopt maar.. we hebben nog geen traphekje! Dat is dringend nodig dus die gaan we binnenkort maar eens aanschaffen.

James is echt een grote baby aan het worden.. wat zeg ik? Over 3,5 maand is het geen baby meer maar een dreumes! Slik.

(Visited 183 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

2 Reacties

  • Reageer Vlijtig Liesje 8 maart 2016 om 12:00

    Die foto is echt kostelijk : )))

  • Reageer Mathiske's mama blog 9 maart 2016 om 09:51

    Gaat echt te snel hé!

  • Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.