baby en een huisdier
Mama &zo

Een baby en een huisdier, kan dat?

Een baby en een huisdier, kan dat eigenlijk wel? Ik weet nog heel goed het moment waarop ik aan mijn ouders vroeg of ik een hond mocht. We zaten in een restaurant op de markt in Eindhoven en ik was inmiddels al drie jaar samen met Merijn. Dat jaar was een moeilijk jaar omdat in dit jaar mijn ziekte werd geconstateerd en mijn leven veranderde. 

‘Ik wil eigenlijk iets vragen maar ik denk dat het toch niet mag en dat snap ik ook wel’ vroeg ik aan mijn ouders in het café.
Mijn broers hadden namelijk alle drie een hond gekregen toen ze wat jonger waren en toen ze het huis uit gingen bleven de honden achter bij mijn ouders en zaten hun ermee. Ze vonden dit natuurlijk wel leuk maar toch, als kind beloof je altijd dat je de hond echt zelf zal verzorgen en je ouders hem nooit hoeven uit te laten.
‘Ik zou eigenlijk graag mijn eigen hond willen..’ vulde ik aan.
‘Wat voor hond dan?’ vroege mijn ouders tot mijn verbazing. Ik had verwacht dat ze direct ‘NEE!’ zouden zeggen!
‘Een golden retriever, en dan het liefst met de ‘gouden’ kleur!’ zei ik enthousiast.

Nog geen maand later hadden Merijn en ik een hondje uitgekozen, we zochten naar een goede kennel en die vonden we uiteindelijk in Bakel. Hij kreeg een groen halsbandje om en omdat hij nog zo klein was en nog een aantal weken bij zijn moeder moest blijven stuurde zij een keer in de week een aantal foto’s op zodat we konden zien hoe hij veranderde.

We waren natuurlijk nog jong en het is niet leuk om het daarover te hebben maar het was wel duidelijk dat als Merijn en ik met wat voor reden dan ook uit elkaar zouden gaan, de hond bij mij zou blijven!
Het was super leuk om samen de naam te bedenken, we maakte samen een lijstje en uiteindelijk stond Max bij ons beide op nummer een.

Helaas werd het al vrij snel duidelijk dat ik Max door mijn ziekte niet altijd zelf kon uitlaten maar als ik kon, deed ik dit en de overige keren ging Merijn met hem lopen.
Max werd echt ons maatje, we gingen vaak naar de bossen om met hem te wandelen en we zijn zelfs een keer naar het zwembad gegaan met Max. Dit is in de meeste zwembaden wel gebruikelijk als de zomer voorbij is want dan gaan ze het buitenzwembad toch leeggooien en dan mogen de honden er nog een keer in. Super leuk dus!

Nu we een kind hebben is dit wel een beetje veranderd. Nu komt James natuurlijk op de eerste plek en dat is voor Max ook wel even wennen. Hoewel.. het is echt een goede sul dus waarschijnlijk vindt hij het geen probleem. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het nu de meest lastigste periode vindt met een huisdier erbij.

James ligt nu niet meer alleen in de box maar leert nu ook te kruipen op de vloer en als Max ‘gewoon’ in de huiskamer zou leven dan zou ik wel ieder uur moeten stofzuigen. Ik kan Max makkelijk leren dat hij in de mand moet blijven wanneer James aan het spelen is maar dan nog, die haren zitten overal!

Gelukkig wilde mijn ouders oppassen toen James net was geboren, ik kreeg toen al opvliegers van het idee om ook nog voor een huisdier te zorgen.
We hebben zijn plekje tijdelijk verhuisd naar de gang zodat ik niet ieder uur hoef te stofzuigen en we laten hem af en toe bij James om ze aan elkaar te laten wennen. Dat gaat goed!

Max is echt onderdeel van ons gezin en ik zal ontzettend veel verdriet hebben als deze goedzak ons zou verlaten maar ik weet een ding heel zeker; hier komt geen huisdier meer in! althans, niet zolang er nog jonge kinderen wonen die op de vloer spelen!

Een baby en een huisdier, kan dat? Wat vind jij?

(Visited 167 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

2 Reacties

 • Reageer Godelieve 7 februari 2016 om 15:46

  Ik kan me voorstellen dat je moeite hebt met de haren van je hond nu James begint te kruipen Lonneke. Aan de andere kant is het mooi als kinderen kunnen opgroeien met dieren. Fijn dat Max er zo goed op reageert wat maar al te goed te zien is aan de leuke foto waarin ze elkaar aankijken 🙂

  Mijn kinderen zijn ook met huisdieren opgegroeid en dat heeft ze alleen maar goed gedaan 😉

 • Reageer Mathiske's mama blog 7 februari 2016 om 19:25

  Wij hadden vroeger ook altijd een grote hond en dat ging kei goed, nu met onze hond gaat het ook goed, en is hartstikke gezellig!

 • Schrijf een reactie

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.