crohn zwanger
De ziekte van crohn &zo, Zwanger &zo

De ziekte van Crohn en zwangerschap DEEL2

Lees ook: De ziekte van Crohn en zwangerschap deel 1

De ziekte van Crohn en zwangerschap is een risicogroep.

Samen met onze baby en een hoop vlinders in mijn buik reden we naar het ziekenhuis. Het is vandaag tijd voor de 20 weken echo. De ziekte van Crohn zorgt er voor dat wij in een risicogroep vallen en daardoor wordt er een uitgebreide 20 weken echo gedaan.

Je krijgt eerst de standaard 20 weken echo en daarna zoemen ze op bepaalde organen meer in dan normaal. Er wordt bloedonderzoek gedaan en er wordt gekeken naar lichamelijke afwijkingen die mij of de baby in gevaar kunnen brengen.

Er wordt gekeken hoe het is met de organen van de baby, of er voldoende vruchtwater is en de bloedsnelheid wordt gemeten van de vaten in de baarmoeder en van de baby zelf.

Een uitgebreide 20 weken echo.

Bij de vorige echo kregen wij te horen dat de darmen van de baby uit zijn buikje lagen. Dit viel rauw op ons dak maar eigenlijk is dit een natuurlijk proces. Normaalgesproken zie je dit nooit gebeuren omdat je in deze weken geen echo hebt maar omdat wij extra controles krijgen, zien we soms dingen die je eigenlijk niet wil zien.

De darmpjes van de baby liggen inmiddels weer netjes in het buikje. Alles is perfect behalve dat hij of zij aan de kleine kant is. We kunnen opgelucht ademhalen. De baby is een kleintje maar dat is niet gek gezien mijn medische situatie. Het hoeft geen probleem te zijn maar toch krijgen we over twee weken opnieuw een uitgebreide echo.

Tijdens deze echo kijken ze beter naar de nieren, het hartje, de hersenen en de longen. De baby is sterk, net zoals zijn mama! We kunnen de angsten over de ziekte van Crohn en zwangerschap steeds een beetje losser laten maar relaxed is anders.

De ziekte van Crohn en zwangerschap is zwaarder dan ik dacht.

De ziekte van Crohn is nu moeilijk onder controle te houden. Ik mag nu niet meer alle medicijnen slikken en een baby die tegen mijn darmen aan schopt maar dat niet beter. Mijn bloeduitslagen zijn niet best. Ik heb last van bloedarmoede en vitamines te kort maar er zijn ook verhoogde waardes van mijn witte bloedcellen en schildklier ontdekt.

Dit moet verder onderzocht worden. Hiervoor start ik met de B12 spuit. Dit komt vaker voor bij Crohn patienten. De voeding die je tot je neemt, kan soms niet helemaal goed worden opgenomen door je darmen. Vitamines zijn belangrijk voor jezelf maar vooral als je zwanger bent. Het is dus belangrijk om dit goed in de gaten te houden.

De ziekte van Crohn en zwangerschap valt mij zwaarder dan verwacht. Als ik de kleine voel trappelen tegen mijn buikwand maar dat alles goed maar makkelijk vind ik het niet.

Ben jij zwanger en heb jij de ziekte van Crohn? Laat het dan weten in de comments. Op deze manier kunnen we ervaringen uitdelen!

(Visited 1.197 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

Geen reacties

Schrijf een reactie