buitenspelen met een baby
Mama &zo

Buitenspelen met een baby!

Buitenspelen met een baby! Dat komt nu wel aan de orde aangezien het heerlijk weer is momenteel. Helaas aankomend weekend weer wat minder maar goed, we gaan er even vanuit dat het weer langzaam beter wordt en we steeds vaker in de tuin kunnen zitten! 

Ik weet nog goed dat mijn moeder vorige jaar zei: ‘Het is zo lekker om straks buiten in de tuin te kunnen zitten terwijl James aan het slapen is in de wandelwagen buiten’. James was toen net geboren en er kwam een hitte golf over Nederland heen waar je U tegen zegt. Wij als Nederlanders zeiken altijd over het weer maar dit was echt een toppunt. We zaten met de deuren dicht, de airco aan en verschillende waaiers in huis. Niet om te genieten!

James bleek een hekel te hebben aan de wandelwagen dus dat was geen succes. Achteraf dus niet zo erg omdat het weer te warm was maar het wel jammer. Sinds we een buggy hebben gekocht en iedere dag een stukje gaan wandelen vindt hij het heerlijk om buiten te zijn. Hij wil gewoon om zich heen kunnen kijken en alles zien wat er gebeurd. Nieuwsgierig, ik ben bang dat hij dit van mij heeft geërfd!

Nu zijn we alweer bijna een jaar verder en hebben we een Snelle Jelle want James kan al sinds 10 maanden loslopen en hij is druk bezig om alles van de wereld te ontdekken. Hij vindt het heerlijk om buiten te lopen maar over gras heen lopen vindt hij vreselijk en met schoenen buiten gaat het ook nog niet altijd goed.

Normaal gezien zou ik James nu in een badje moeten kunnen zetten zodat hij daar lekker in kan spelen maar dat is voor James uit den boze! In een badje stil zitten met wat bekertjes spelen? Ja daag! Hij wil alleen maar lopen en ik geef hem groot gelijk!

We hebben nu wel een badje op staan maar hij loopt gewoon langs de rand en pakt er zo nu en dan wat speeltjes uit. De waterbak van de hond, een zilveren die glimt, is ook favoriet! Bij mijn ouders thuis hebben we een speelhuisje en ondanks dat hij nog zo klein is vindt hij het geweldig om de ramen en deuren daarvan ‘open en dicht’ te doen. Hier kan hij wel een half uur zoet mee zijn!

Schommelen is ook geweldig en het is met dit warme weer ook fijn dat er een windje staat zodat het wat koeler is voor die kleintjes. Een zand en watertafel krijgt hij van zijn verjaardag, dat is precies wat James moet hebben. Hij wil de hele dag staan en een zandwater tafel is natuurlijk op zijn hoogte. Perfect dus.

Als ik in de tuin speelgoed op de grond leg, doet hij er niets mee maar leg ik het op een tafeltje (van zijn hoogte) dan kan hij lekker staand spelen! James vindt het heerlijk om buiten wat rond te lopen en alle bloemetjes en plantjes uit de tuin te trekken, mama vindt het wat minder maar alles voor een blije bijna Dreumes!

Het leukste speelgoed zijn toch wel zijn balletjes en bakjes en dan het liefst niet zijn speelgoed maar andere bakjes uit mama’s keuken. We zijn afgelopen week al twee keer naar een klein speeltuintje op de hoek van de straat gelopen en daar moet hij nog even aan wennen. Hij kan natuurlijk nog niet veel anders dan alleen wat rondlopen maar dat is vaak al genoeg om hem te vermaken.

Ik vind het heerlijk om James ’s avonds in bad te doen en te zien dat zijn voeten helemaal zwart zijn van het spelen buiten. Dan heeft hij pas echt een fijne dag gehad! Lekker in bad, de fles en weer schoon naar bed om morgen weer opnieuw lekker zwart te worden van het zand, water of het gras.

Buitenspelen met een baby. Genieten jullie er ook zo van dat je nu met je kindje buiten kunt spelen. Wat doen jullie zoal?!

(Visited 227 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like