Persoonlijk

1 April grap uitgehaald! – Lonnekefilmt

Het is 1 april, wat een vreselijke dag! Ik trap er altijd in. Dagen van te voren ga ik al bedenken wat voor leuke (originele) grapjes ik kan uithalen bij mensen in mijn omgeving en als het dan eenmaal 1 april is, ben ik er niet meer mee bezig en vergeet ik dat het 1 april is.. Deze keer niet, ik was voorbereid en haalde een 1 april grap uit bij Merijn! 

Ik kan 1 april niet zomaar voorbij laten gaan zonder een grap uit te halen bij Merijn. Klik op de onderstaande video om de grap te bekijken, abonneer, like & reageer!

Toen ik dit artikel wilde gaan schrijven dacht ik, waar komt deze rare dag eigenlijk vandaan? We houden mensen voor de gek maar waarom? Ik ging naar mijn grote vriendin Google en vroeg hoe dat precies zat.

Wist je bijvoorbeeld dat de aller oudste 1 april grappen voorkwamen uit de zestiende eeuw? Toen stuurde de baas zijn knecht op bad voor iets wat niet bestond. Bijvoorbeeld een kilo muggentongetjes.

In die tijd werd 1 april ‘verzendekensdag’ genoemd en eigenlijk ontstond deze dag omdat mensen die iedere dag hard werkte op het land wat behoefte hadden aan plagen en lachen.

In 1962 werd heel Nederland voor de gek gehouden toen er een paasbeeld aanspoelde in Zandvoort. Iedereen keer naar de televisie en het was een hele happening. Het was een grap van kunstenaar Edo van Tetterode.

Eigenlijk weet niemand precies waar het nou daadwerkelijk vandaan komt. De grappendag lijkt op feesten als Carnaval maar het kan ook te maken hebben met de wisseling van seizoenen. En dat doet er eigenlijk ook niet toe! Het is in ieder geval al een hele lange tijd opletten geblazen op deze leuke dag!

Mijn herinneringen aan 1 april is dat mijn vader altijd direct ’s morgens zei: ‘Je veter zit los!’ en als ik dan mijn jas aan wilde doen als we naar school gingen zaten mijn mouwen aan het elkaar geknoopt zodat ik er niet doorheen kon, nog een kwartier bezig was die knoop eruit te halen en vervolgens te laat op school kwam.

Wij hebben op school een keer de bekende peperkoek grap gedaan.. peperkoek nat maken en aan je handen smeren, het lijkt net op diarree! ‘Meneer, het wc papier was op en ik hield het niet meer..’ HA HA, grappig! Of folie op het leraren toilet, zodat je je behoefte doet op de folie en niet in de pot. Naja, allemaal van die onderbroekenlol- grappen.

Ik kan niet wachten dat James wat ouder is en ik samen met hem een plannetje kan bedenken om papa goed voor de gek te houden! Of dat James thuis komt van school en een overduidelijk 1 april grapje maakt en kei hard schreeuwt: ‘1 april, kikker in je bil, die er nooit meer uit wil! hahahah’. Heerlijk!

Deze blog komt ’s ochtends online dus als je dit ook ’s morgens leest, wees op je hoede en zet desnoods iedere 5 minuten in je telefoon dat het 1 april was. Geloof niks of niemand en laat je niet gek maken. Of ben jij iemand die juist een 1 april grap uitvoert bij zijn of haar partner/familie? Ik ben erg benieuwd!

Wat was jouw ergste 1 april grap? Laat het hieronder weten in de comments, ik ben erg benieuwd!

(Visited 295 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

1 reactie

  • Reageer Vlijtig Liesje 1 april 2016 om 11:14

    Ik heb er eigenlijk niet een moet ik bekennen…

  • Schrijf een reactie